• El 'Moviment 5 Estrelles' ha anat girant cap a una postura més moderada
elecciones italia mercados

Els mercats estan summament tranquils respecte a Itàlia i la seva crisi política i això és una cosa que no deixa de ser sorprenent tenint en compte que fa res la situació política d'Itàlia era el gran problema d'Europa. No obstant això, això ja no és així. De fet, les borses han obviat completament el resultat electoral allà i la incertesa que implica, fins al punt que, davant una més que possible repetició d'eleccions, el FtseMIB italià és el millor índex europeu a l'any amb diferència, amb una revaloració acumulada del 10%.

"Ha estat sorprenent la freda reacció del mercat davant la incertesa política d'Itàlia i, el que és més important, davant la possibilitat, plantejada durant els últims temps, que podria formar-se un Govern liderat pel partit antisistema 'Moviment 5 Estrelles', cosa que al passat va ser qualificat com un risc extrem per als mercats", assenyala Nicola Mai, gestor de carteres de PIMCO.

En opinió d'aquest experts, hi ha cinc motius que expliquen per què els mercats han acceptat la situació d'Itàlia:

1. Els inversors veuen que la Zona Euro i Itàlia estan en un moment cíclic de creixement i no esperen "macro-accidents" a curt termini, tot i cert refredament de l'impuls del creixement a Europa observat últimament.

2. Els mercats s'estan acostumant als polítics i els esdeveniments polítics no convencionals (com Donald Trump o el triomf del Brexit al Regne Unit) i al fet que el creixement mundial no hagi disminuït en gran mesura.

3. El 'Moviment 5 Estrelles' ha moderat els seus punts de vista de manera significativa i ha abandonat la seva postura euroescèptica i ha avançat per convertir-se en un partit dins de l'establishment.

4. S'espera que la Comissió Europea (CE) i l'Eurogrup controlin les polítiques fiscals dels països a través del seu marc de vigilància i així posaran límits a qualsevol relaxació fiscal que el 'Moviment 5 Estrelles' o altres partits puguin implementar.

5. Amb al voltant de 125 punts bàsics sobre els bons alemanys, els bons italians del Govern (BTPS) "ofereixen un decent potencial en un context de diferencials de crèdit comprimits i d'elevades valoracions d'accions", assenyalen des de PIMCO.

"En general, les nostres perspectives d'inversió a Itàlia es mantenen pràcticament sense canvis. Els riscos a curt termini en l'evolució macroeconòmica i política semblen continguts, però persisteixen els reptes a mitjà termini derivats de l'elevat deute públic i el baix potencial de creixement en el context d'una infraestructura de governança de l’Eurozona encara inestable. Seguim sent àmpliament neutrals en BTP en les nostres carteres", afegeix Nicola Mai.

Noticias relacionadas

contador