hong kong les banquiers de jimmy lai menaces de prison s ils s occupent de ses comptes

Pequín, la capital de la Xina, ha advertit aquest cap de setmana de més casos de Covid i ha començat a fer proves massives a Chaoyang, principal districte comercial. En aquest districte s'han produït la majoria dels 42 nous casos de Covid registrats a Pequín des de divendres, informa CNBC.

  • 18.578,30
  • 0,55%

De moment, només s'han tancat edificis d'apartaments concrets a Pequín. Les escoles romanen obertes majoritàriament, però el districte comercial de Chaoyang ha ordenat la suspensió de totes les activitats i cursos de formació en grup, incloent-hi els artístics i esportius.

El Hang Seng de Hong Kong cau més d'un 4% aquest dilluns, mentre que el Xangai s'enfonsa un 5%. Són els índexs que pitjor ho fan, mentre que la resta cedeixen entre un 1% i un 2%.

Les autoritats locals han afegit que els residents de la zona afectada han de treballar generalment des de casa i no sortir llevat que sigui necessari.

L'augment dels casos a Pequín es produeix quan la Xina continental s'enfronta al seu pitjor brot de Covid des de principis del 2020. El país s'ha cenyit a una estricta política de 'zero Covid', que consisteix a habilitar tancaments ràpids, quarantenes i restriccions de viatge per controlar els brots del virus.

La majoria de Xangai, la ciutat més gran de la Xina, segueix sota un bloqueig prolongat i ha informat de més de 100 noves morts relacionades amb la Covid des de divendres.

A tot el país, Xangai és, amb diferència, la ciutat amb més casos de Covid, ja que diumenge s'hi van registrar més de 2.400 casos amb símptomes i més de 16.900 sense.

Noticias relacionadas

contador