ep federal reserve chair jerome powell testifies before congress
Stefani Reynolds - Archivo

Wall Streetes es desperta amb lleus pujades pressionat per la pujada en el rendiment dels bons i la por de mercat a un repunt de la inflació major de previst per la Reserva Federal (Fed). El missatge tranquil·litzador de Jerome Powell, que va aconseguir aplacar el temor dels inversors sobre el repunt de la inflació als Estats Units. El Nasdaq va tancar amb caigudes moderades, després d'haver baixat més d'un 2% durant els inicis de la jornada. No obstant això, el nou repunt dels rendiments augmenta els nervis al mercat.

  • 17.471,47
  • 1,51%

El president de la Fed va anticipar una acceleració important del creixement, especialment durant el segon semestre, de la mà de les vacunes, que permetrà el PIB dels EUA créixer un 6% el 2021.

Tot i això, ha destacat que el mercat laboral continua molt feble, sobretot als sectors de serveis més afectats per les restriccions a la mobilitat, cosa que justifica mantenir els estímuls. Especialment va agradar al mercat que el banc central no espera repunts intensos ni sostinguts de la inflació malgrat el major estímul fiscal.

Powell tornarà a comparèixer davant el Congrés aquest dimecres, tot i que no s'esperen novetats després de les explicacions d'ahir. En qualsevol cas, les seves paraules han aconseguit tranquil·litzar els mercats a curt termini.

"Powell vol persuadir els mercats que un enfortiment de l'economia no significa necessàriament que els tipus hagin de pujar. Li desitgem bona sort amb això quan l'augment d'activitat posterior a la pandèmia es faci evident", afirmen des de Pantheon Macroeconomics.

A nivell empresarial, les accions de Tesla anticipen un rebot després de les caigudes dels últims dies, que han afectat tots els valors associats als automòbils elèctrics.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, "el Nasdaq ha deixat dos amplis buits baixistes, per definició resistències, als 13.223 i als 13.580 punts. Mentre no es tanqui l'últim dels buits no tindrem cap senyal de fortalesa de curt termini", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Com a zones de suport més importants en aquest moment tenim els mínims d'aquest dimarts (12.758), els 12.440 punts (màxims de setembre) i sobretot la zona dels aproximadament 11.745 punts: per on passa el suport dinàmic que uneix els mínims creixents de juliol, setembre i octubre", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 65,74 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,02% i es canvia als 1,2151 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,36%, el bitcoin repunta un 7%, fins als 50,394 dòlars; i l'unça d'or baixa un 0,1%, fins a 1.803 dòlars.

Noticias relacionadas

contador