le bitcoin de nouveau a plus de 60 000 dollars 20211117183016

El preu del bitcoin i de les criptomonedes ha viscut una autèntica muntanya russa aquest cap de setmana, amb fortes bandades dels valors digitals que han vist la seva capitalització total perdre els 800.000 milions de dòlars per primera vegada des de finals del 2020. Les dues monedes principals han fet fallida a importantíssims nivells de suport, per després recuperar-los i embarcar-se en una consolidació de curt termini dels recents moviments, mentre els experts creuen que aquesta setmana es podria viure un repunt en el criptoespai.

  • 63.895,96$
  • 1,44%

Dissabte, el bitcoin va caure un 15% en trencar-se el suport dels 20.000 dòlars, i va acabar el dia amb una caiguda del 7,50%, fins als 18.955 dòlars, i que va tocar mínims als 17.900 dòlars. Diumenge es va recuperar un 8,40% fins als 20.550,00 dòlars, per caure un 3,50% aquest matí després que un altre laboratori de Solend, que permet prestar o demanar prestat criptovalors de solana, s'atorgués poders d'emergència per aconseguir un compte (molt) gran per gestionar la seva exposició. "Com més es desborda el ventilador a l'espai DeFi, menys descentralitzat sembla tornar-se a mesura que la realitat colpeja", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

L'expert indica que l'acció del preu dissabte es va desencadenar per una sortida en massa forçada en saltar les ordres de prou pèrdues en cadena després del fracàs de l'important nivell de preus dels 20.000 dòlars. "Els operadors i inversors creuen que l'actual criptohivern durà algun temps. Això és perquè encara hi ha molt pessimisme, i fins que no veiem que l'efecte dòmino arriba al final des de Terra Luna, que ha portat Celsius, un altre projecte productor de rendiments, a punt de fer fallida, no és probable que vegem cap llum al final d'aquest túnel", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade.

El bitcoin ha perdut ja més del 70% del seu valor des que va assolir el màxim el novembre del 2021, dels gairebé 69.000 dòlars, arrossegat per una crisi de confiança en l'ecosistema, suscitada per l'enfonsament de Terra, la crisi de Celsius i altres proveïdors i empreses. El fons de cobertura de criptomonedes Three Arrows Capital va patir grans pèrdues i va dir que estava considerant la venda d'actius o un rescat, mentre que un altre prestador, Babel Finance, va seguir els passos de Celsius durant la setmana passada.

Pel que fa a l'ethereum, una altra criptodivisa molt seguida que ha estat caient durant les últimes setmanes, va tenir un comportament similar dissabte. L'ether, recolzat per Ethereum, ha caigut un 74% des de la fita històrica. L'ether va trencar els 1.000 dòlars i va caure gairebé un 19% fins als 891 dòlars, el mínim des del gener del 2021. Els dos indicadors del mercat de criptomonedes han baixat més del 70% des dels màxims històrics establerts a principis de novembre.

QUÈ ESPERAR ARA?

Els experts no descarten un repunt de les criptomonedes a curt termini, però parlant des d'una perspectiva tècnica queda molt clar que els preus del bitcoin i l'ethereum estan extremadament sobrevenuts segons l'Índex de Força Relativa. Qualsevol lectura a prop de la marca 30 o per sota de 30 confirma que el pessimisme actual al mercat ha empès els preus massa lluny, i un rebot és molt probable. No obstant això, com que el preu del bitcoin ha violat el nivell de suport actual de 20.000 dòlars, "és probable que puguem seguir veient el preu movent-se cap avall, i pot haver-hi una altra onada de vendes, el que podria empènyer el preu cap al nivell de preus dels 15.000 o fins i tot als13.000 dòlars”, comenta Aslam.

Això significa que el bitcoin en aquell moment haurà retrocedit més del 85% des del màxim històric. No és la primera vegada que hi ha hagut una correcció de més d'un 80% abans també, i això no és per preocupar-se, perquè normalment veiem que el pessimisme extrem desapareix quan el bitcoin cau més d'un 80% i els preus tornen a pujar.

"Els HODlers saben de sobres que la venda actual no és res del que preocupar-se. Això és perquè han passat per molts col·lapses diferents a la indústria de les criptomonedes, i cada mercat baixista de bitcoin ha acabat amb el bitcoin reclamant un nou màxim històric. I és molt probable que aquesta vegada tampoc sigui diferent”, assenyala l'expert.

Noticias relacionadas

contador