ep app del broker niney nine
NINETY NINE - Archivo

La 'fintech' espanyola Ninety Nine ha llançat aquest divendres una aplicació mòbil que permet comprar accions de 80 companyies cotitzades a la Borsa dels EUA, destinada a clients "sense experiència inversora", que pagaran només una "tarifa plana" mensual en funció del patrimoni invertit i independentment del nombre d'operacions.

Aquest bróker 'online' va començar a gestar-se fa dos anys pel seu conseller delegat i fundador, Javier Sanz Álvarez, inspirat en la plataforma de mediació en borsa nord-americana Robin Hood, i va aconseguir la seva llicència de Societat de Valors a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) al maig de 2019.

Per a fer aquests passos, Sanz ha explicat que han aconseguit "la ronda de finançament en fase pre-llavor més gran d'Espanya", encara que ha preferit no revelar-ne la quantitat durant la presentació als mitjans de comunicació aquest divendres.

Entre els seus inversors han destacat tres fons internacionals, un fons d'exalumnes de Harvard i un fons de capital de Société Générale, així com el suport de banquers privats. La 'startup' ja compta amb 24 treballadors, entre els quals destaquen Manuel Farelo --ex Indexa Capital-- i Adolfo Ximénez, d'Alantra. A més, ha estat recolzada per directius i exdirectius de Banc Santander, Citibank i banquers privats, segons ha detallat Sanz.

"Aquest producte és com un 'WhatsApp', que permet fer una cosa, però molt bé", ha explicat Sanz, que ha detallat que serà possible registrar-se i llançar una ordre al mercat en "4 minuts". "Havia de ser més senzill que demanar una pizza, i l'equip ho ha aconseguit", ha comentat el seu director d'operacions, Adolfo Ximénez de Embún.

NO DÓNA ACCÉS A LA BORSA ESPANYOLA

En aquest primer llançament del "compte bàsic" només permet la compra de 80 valors de la Borsa nord-americana, com per exemple Apple, Alphabet o Amazon, si bé la firma preveu oferir un "compte premium" més endavant, i no descarta introduir fons cotitzats (ETF) en el futur.

Malgrat el llançament inaugural a Espanya i la supervisió dels reguladors espanyols, Ninety Nine no permet comprar accions de Borsa espanyola. "El motiu és econòmic", ha explicat Sanz, que ha assegurat que als Estats Units han aconseguit trobar la fórmula per rebaixar el cost, mentre que Espanya és un dels països on "més difícil" els sembla.

La 'fintech' ja treballa en l'obtenció de permisos per a la seva expansió del "compte bàsic" a Àustria, Alemanya, França, Països Baixos i Portugal. A més, no descarta el seu salt a Llatinoamèrica, encara que encara és "massa aviat" pels desafiaments que tenen al davant.

QUOTA FIXA "SENSE LLETRA PETITA"

L''app' està dirigida a clients "micro retail", és a dir, que pretenguin invertir menys de 50.000 euros, per als quals aquest 'bróker' representa l'opció "més barata d'Europa", segons Sanz, que detallat que l'objectiu és "arribar a un públic massiu" amb "centenars de milers de clients". El fundador de Ninety Nine ha sostingut que comptaven amb "molt més de 10.000 usuaris" en llista d'espera.

Aquest projecte elimina les barreres de les comissions i presenta unes tarifes de 0 euros per execució d'ordres, custòdia, cobrament de dividends o esdeveniments financers, traspàs de carteres, ingressos o retirades, obtenció d'informes estàndard i manteniment del compte inactiu.

Així doncs, Sanz ha assegurat que "no hi ha lletra petita" i que només cobren pel servei de plataforma. La tarifa és d'un 0,042% mensual per als comptes de menys de 10.000 euros, és a dir, es pagarien uns 2,5 euros per un compte amb 5.000 euros. En el cas de patrimonis entre 10.000 i 100.000 euros, l'import serà del 0,025%. Aquesta tarifa s'eleva al 0,010% mensual en compte de més de 100.000 euros.

Noticias relacionadas

contador