luzfactura
11,34€
  • 0,05€
  • 0,40%

Naturgy no ha inventat res de nou amb el seu pla per "reduir l'impacte de la pujada de la llum en el consumidor" presentat en plena crisi pels desorbitants preus de la factura. Des d'Iberdrola han recordat Bolsamanía que "nosaltres tenim plans així des de fa mil anys".

Per exemple, el pla Energy Wallet que permet als clients d'Iberdrola "congelar els millors preus fins a dos anys". Concretament, triant un paquet energètic de 6 a 24 mesos.

En aquest sentit, aquesta tarifa també permet afegir més d'una casa al pla i rebre un descompte del 5% addicional sobre l'import fix, a més d'escollir la planta d'on es vulgui rebre l'energia que, s'assegura, és 100% renovable. Finalment, també cobreix la recàrrega del cotxe (si fos necessari) i emmagatzemar l'excedent energètic de la instal·lació solar (de disposar-ne d'una).

Des d'Iberdrola recalquen que aquest pla està en actiu, aproximadament, des de l'any 2018, a l'igual que el Elige 8h, que permet l'usuari triar a dit les vuit hores del dia durnat les quals vulgui estalviar més "i canviar-les en temps real". Tot això, amb "preus molt competitius", com indiquen a aquest mitjà des de la pròpia companyia.

En definitiva, que tot i haver estat anunciat aquest dimecres a so de bombo i platerets, el pla de Naturgy a priori no canviarà res al sector. Des d'Endesa han declinat fer algun tipus de comentari al respecte, però també tenen tarifes similars a la d'Elige 8h d'Iberdrola que permeten al client triar les 50 hores durant les quals més gasta, perquè li surtin gratis.

TRANSVASAMENT DES DE LA TARIFA REGULADA?

Una lectura paral·lela al pla enllumenat per Naturgy és l'intent de transvasar als usuaris (i fins i tot atraure nous clients) fora de la tarifa PVPC o regulada, el preu de la qual canvia "d'hora a hora i de dia a dia segons l'oferta-demanda entre els que produeixen energia (la companyia generadora) i els que la venen al consumidor (la comercialitzadora)", com pot llegir-se a la web d'Endesa.

L'alternativa és el mercat lliure, el preu del qual és fixat directament per la pròpia empresa, "tal com passa amb altres serveis com les tarifes telefòniques". D'aquesta manera, "tens la tranquil·litat de saber quant et costarà cada kWh que consumeixis" perquè ho posa al teu contracte.

Noticias relacionadas

contador