Morgan Stanley, Morgan, Stanley, bancos, estados Unidos

"El rebot pot estar més a prop del que ningú pensa, però el moment és difícil". Així ho creuen els experts de Morgan Stanley, que reconeixen que el mercat acabarà l'any amb unes preocupacions i arrencarà 2019 pràcticament amb les mateixes.

La guerra comercial, el que faci la Reserva Federal (Fed), la caiguda dels PMI... tot això pesa en el sentiment del mercat, apunten des de Morgan. "Un cop d'ull al que ens espera diu que els vents en contra van en augment", adverteixen aquests analistes, que avisen que el començament de 2019 no donarà una treva als inversors, especialment pel que fa a dades macro.

Morgan Stanley reconeix que les defensives com Cures de salut, Immobiliàries, Béns de consum, i Elèctriques han tingut un bon comportament. No obstant això, després de la caiguda dels PMI, creu que podria haver-hi "una certa reversió del rendiment defensiu", sobretot si la Reserva Federal (Fed) decideix tornar-se cada vegada més 'dovish' (acomodatícia).

Tot i que les valoracions s'han reduït en termes generals, des de Morgan encara identifiquen alguns "focus de risc", especialment entre empreses de Software i Consum discrecional. "En la nostra opinió, els múltiples de programari no s'han corregit suficientment. (...) El programari és econòmicament sensible i no hauria de ser immune a una desacceleració generalitzada", expliquen.

En Mortan Stanley segueixen pensant que hi ha un 50% de possibilitats d'una recessió dels guanys l'any que ve definit com dos trimestres consecutius de creixement anual negatiu. "Si la recessió dels guanys és prou gran, les empreses reaccionaran retallant ocupació. Això hauria de coincidir amb PMI propers o per sota de 50 i amb un col·lapse en el sentiment del consumidor, i potencialment, amb una recessió econòmica", adverteixen.

Noticias relacionadas

contador