ep operadora de bolsa en una imagen de archivo
Arne Dedert/dpa - Archivo

Morgan Stanley considera que el mercat està infravalorant els riscos d'un repunt important de la inflació després dels estímuls aplicats pels governs i els bancs centrals per lluitar contra els efectes del coronavirus.

"Amb els Estats Units i les economies globals enmig d'una de les recessions més profundes i les bretxes de producció registrades, la majoria dels inversors amb els quals parlem han rebutjat els nostres avisos sobre els riscos creixents d'inflació", ha assenyalat Morgan Stanley en un informe recollit per CNBC.

Aquesta última dècada, les economies avançades han bregat amb una inflació moderada, és a dir, no s'ha produït un increment important dels preus. Com a conseqüència, els bancs centrals han tractat de crear inflació mantenint baixes les taxes d'interès des de 2008. No obstant això, les seves accions no han impulsat els preus.

Segons l'opinió de molts actors del mercat, existeixen poques probabilitats que això canviï a causa de la magnitud del xoc econòmic i a l'augment de la taxa de desocupació originats per la crisi del coronavirus.

El Congrés dels Estats Units està examinant actualment la possibilitat d'una segona ronda de xecs d'estímul de 1.200 dòlars, amb l'objectiu d'ajudar els estatunidencs a resistir l'actual xoc econòmic.

“El Congrés està ara en el seient del conductor quan es tracta de l'oferta monetària amb els seus programes fiscals. Però això és potencialment més inflacionari del que s'aprecia, la qual cosa significa que els tipus d'interès poden augmentar”, ha alertat Morgan Stanley.

D'altra banda, el banc ha agregat que “poques carteres estan preparades per a tal resultat” i que aquests canvis poden desenvolupar-se molt ràpid quan són tan imprevistos. Al juny, la Reserva Federal va estimar una taxa d'inflació del 0,8% per a 2020 i del 1,6% per a 2021. La seva intenció és controlar la inflació entorn del 2%.

Noticias relacionadas

contador