dl washington dc us usa united states of america capitol hill capitol building congress federal government generic pb
Sharecast / David Mark via Pixabay

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha tornat a llançar una advertència sobre l'impacte que tindria un altre tancament del Govern a l'economia nord-americana i la seva qualificació creditícia, mentre que el president de la Reserva Federal de Minneapolis, Neel Kashkari, ha dit que espera una altra pujada tipus abans de final d'any.

Moody's ha comentat que la falta de finançament per al Govern federal seria "un esdeveniment de crèdit negatiu" per a la valoració sobirà dels EUA.

"Si bé els pagaments del servei del deute públic no es veurien afectats i és poc probable que un tancament de curta durada pertorbi l'economia, subratllaria la debilitat de la fortalesa institucional i de governança dels Estats Units en relació amb altres governs amb qualificació AAA que hem destacat durant els darrers anys", han assenyalat els experts de l'agència.

"En particular", han afegit, "demostaria les importants limitacions que la intensificació de la polarització política imposa a la formulació de polítiques fiscals, en un moment de menor fortalesa fiscal, impulsada per l'augment dels dèficits fiscals i el deteriorament de l'asequibilitat del deute".

Moody's és l'única de les tres grans agències de qualificació que manté el rating triple A dels EUA, després que Fitch el retallés el 2 d'agost passat pel deteriorament fiscal dels comptes públics.

KASHKARI ANTICIPA UNA ALTRA PUJADA DE TIPUS

Per part seva, el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, ha comentat que, atesa la sorprenent resiliència de l'economia nord-americana, la Fed probablement necessitarà augmentar encara més els tipus d'interès i mantenir-los als nivells actuals durant un temps per reduir la inflació al 2%.

"Si l'economia és fonamentalment molt més forta del que pensàvem, això m'indicaria que les taxes probablement hagin de pujar una mica més, i després mantenir-se altes per més temps per refredar les coses", ha assenyalat en un esdeveniment a la Wharton School of Business.

Qüestionat per si era un dels membres de la Fed que defensen una última pujada de tipus a finals d'any, Kashkari ha confirmat que "sóc una d'aquestes persones".

Noticias relacionadas

contador