cbmarkcarney short

El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, ha mostrat el seu suport aquest dimarts a l'acord sobre el Brexit assolit per la primera ministra britànica, Theresa May, i funcionaris de la Unió Europea (UE) perquè ajudaria a suavitzar la sortida del país.

"Donem la benvinguda als acords" i "prenem nota de la possibilitat d'estendre aquest període de transició", ha afirmat Carney. La seva intervenció al Parlament podria ajudar a May mentre tracta de convèncer els legisladors escèptics perquè recolzin el seu pla. La setmana passada, la primera ministra va aconseguir un acord amb Brussel·les, però s'enfronta a una dura resistència al seu partit conservador, cosa que significa que podria fracassar al Parlament.

Carney assegura que el Banc d'Anglaterra durà a terme totes les mesures necessàries per a l'estabilitat financera, però que fins al febrer l'entitat no publicarà les seves previsions sobre cap a on podria dirigir-se. Encara que sí que ha dit que les perspectives per a la política monetària i les taxes d'interès dependran de com el Brexit afecti l'oferta i la demanda i de la moneda durant els propers mesos.

Ha reiterat la seva opinió que un Brexit desordenat podria produir un xoc de la banda de l'oferta, relativament rar en les economies avançades, la qual cosa augmenta els preus i obliga el banc central a elevar les taxes d'interès en lloc de reduir-les.

A més, en referència a la lliura, el governador admet que, mentre hi hagi incertesa sobre la direcció del Brexit, la volatilitat de la divisa britànica és aquí per quedar-se. "Hi haurà esdeveniments que la moguin cap amunt i esdeveniments que la moguin cap avall" i "això probablement continuarà durant el temps".

"La volatilitat implícita en la lliura és molt alta en aquest moment, molt més alta que per a altres monedes importants, per les raons òbvies del que està en joc durant les discussions polítiques en què estan involucrats i les perspectives de l'economia a curt i mitjà termini".

Noticias relacionadas

contador