wall street portada dentro sitio
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra falta de tendència i escàs moviment per tancar la setmana. A la incertesa sobre el Brexit i la guerra comercial se suma un nou indici de la frenada econòmica mundial: la Xina ha crescut al seu ritme més lent dels últims 27 anys.

L'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina ha confirmat que el PIB del gegant asiàtic va créixer a un ritme del 6% durant el tercer trimestre, lleugerament per sota del 6,1% esperat.

"Encara que els analistes esperaven que el creixement del PIB xinès fos més feble que durant els trimestres anteriors, l'expectativa general era un augment del 6,1%, amb una caiguda per sota del 6% en algun moment de l'any que ve", ha assenyalat Fiona Cincotta, analista de Citi Index.

"No obstant això, aquestes dades mostren que la frenada s'està accelerant i que les friccions de la guerra comercial estan afectant el creixement més ràpid del que s'esperava", ha afegit aquesta experta.

TEMPORADA DE RESULTATS

Al Dow Jones, Coca-Cola puja un 2% després de guanyar més que s'esperava i revisar a l'alça les seves previsions per al que resta de 2019. Més enllà de les incerteses macro, els inversors es poden agafar a l'optimisme que està deixant aquesta temporada de resultats.

Els grans bancs dels EUA ja han publicat els seus comptes i la majoria d'ells han superat les expectatives. Fora del sector bancari ha destacat Netflix, que es va disparar després de confirmar que el seu creixement segueix sense pressa, però sense pausa fora de sòl nord-americà. De les 70 empreses de l'S&P 500 que han publicat les seves xifres, el 80% ha superat els pronòstics, segons FactSet.

BREXIT I ALTRES MERCATS

A més de la preocupació pel creixement global, els inversors segueixen pendents del transcendental vot sobre el Brexit que tindrà lloc aquest dissabte al Parlament britànic. Els inversors temen que Boris Johnson no obtingui el suport de la majoria de la Cambra dels Comuns, tot i que el premier britànic treballa contra rellotge per recollir els suports necessaris.

Goldman Sachs ha augmentat la seva estimació sobre la probabilitat que finalment s'eviti un Brexit dur fins al 65%. A més, el banc ha reduït les possibilitats d'un "no acord" fins al 10% des del 15% que preveien anteriorment. Així, manté la seva idea que el Regne Unit abandonarà la UE amb acord el proper 31 d'octubre.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 54,23 dòlars. L''or negre' segueix descomptant la debilitat de les dades econòmiques i les retallades de producció que realitza l'OPEP per sostenir els preus.

A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1144 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,76%, mentre el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,59% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,65%. Chris Iggo, cap d'inversions en AXA IM, comenta que "el fet que la Fed hagi començat a baixar tipus ens fa preveure que sigui probable que continuï amb les retallades a finals d'aquest mes".

Noticias relacionadas

contador