ep 17 october 2019 belgium brussel l-r brexit secretary stephen barclay uk prime minister boris
Stefan Rousseau/PA Wire/dpa

Goldman Sachs ha augmentat la seva estimació sobre la probabilitat que finalment s'eviti un Brexit dur fins al 65% després que el Regne Unit arribés a un nou acord de divorci amb la Unió Europea (UE), que encara necessita el suport del Parlament britànic.

El banc manté la seva idea que el Regne Unit abandonarà la UE amb acord el 31 d'octubre

Així, el banc ha reduït les possibilitats que un "no acord" fins al 10% des del 15% que preveien anteriorment. Mentrestant, manté la seva idea que el Regne Unit abandonarà la UE amb acord el proper 31 d'octubre.

Aquest dijous, el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, anunciava que Londres i Brussel·les havien arribat a un acord del Brexit, després de jornades d'intenses negociacions. A través del seu compte personal a Twitter, Juncker qualificava l'acord com "just i equilibrat per a Regne Unit i la UE" i que era una "mostra del nostre compromís a trobar solucions".

Els líders de la UE van donar suport per unanimitat a aquest nou acord, cosa que deixa el primer ministre, Boris Johnson, amb una nova batalla. Ara, el Parlament britànic haurà de votar el text aquest proper dissabte perquè finalment els britànics es divorciïn ordenadament de la UE.

Els dos mandataris van comparèixer davant els mitjans per mostrar la seva satisfacció per haver aconseguit salvar el primer pas perquè el Regne Unit surti de la UE de forma ordenada. Durant les declaracions, Juncker va dir que estava "content amb l'acord, però trist pel Brexit". Per la seva banda, Johnson va afirmar que l'acord aconseguit "és un testimoni del nostre compromís de trobar solucions" i que "proporciona certesa on Brexit crea incertesa".

El primer ministre britànic també va assenyalar que l'acord amb la UE vol dir que "el Regne Unit se'n va completament el 31 d'octubre i que Irlanda del Nord i cada part del Regne Unit poden participar no només en acords de lliure comerç, oferir els nostres aranzels, exportar els nostres productes a tot el món, sinó que també vol dir que podem prendre junts decisions sobre el nostre futur: les nostres lleis, les nostres fronteres, els nostres diners i com volem administrar el Regne Unit"

Noticias relacionadas

contador