traders-wall-street-operando
Reuters

Wall Street registra guanys, amb l'S&P 500 i el Nasdaq en màxims històrics de nou, per sobre dels 4.260 i els 14.300 punts, respectivament. D'aquesta manera, els índexs novaiorquesos se situen en pujada lliure.

Les valoracions borsàries als Estats Units són elevades i ja han descomptat l'actual recuperació econòmica als EUA. I després que la Reserva Federal (Fed) hagi començat a anticipar que havia començat a debatre la retirada d'estímuls monetaris, els inversors analitzen amb cautela on són les millors oportunitats per invertir a l'escenari actual.

En aquest sentit, segons publica FundNews, JP Morgan segueix apostant per la renda variable espanyola i europea enfront de la nord-americana a l'escenari actual. "Europa encara té marge per continuar la seva tendència alcista enfront dels EUA", afirmen aquests analistes.

La clau per a aquests analistes és que els mercats del Vell Continent "estan experimentant un ritme més ràpid d'actualitzacions que qualsevol altra regió" en les previsions de beneficis, cosa que afavoreix accions cícliques com el sector financer i els productors de materials bàsics.

DADES ECONÒMIQUES

Pel que fa a les dades macroeconòmiques, el nombre de sol·licituds setmanals d'atur ha caigut lleugerament fins a les 411.000, segons les dades publicades pel Deparament de Treball dels EUA. Això és una mica menor del previst, que situava la xifra en 380.000 peticions.

A més, el Departament de Comerç del país també ha publicat l'última revisió de la dada del PIB del primer trimestre, que ha pujat un 6,4%, en línia amb el previst.

A més, s'ha donat a conèixer la dada de comandes de béns duradors de maig, que ha crescut un 2,3%, segons ha informat l'Oficina del Cens dels Estats Units. Les previsions el situaven al 2,8%.

EL MERCAT S'ADAPTA A LA FED

Sobre la política monetària, "els inversors semblen haver acceptat ja que la Reserva Federal (Fed) es veurà forçada, atès al fort creixement de l'economia i de la inflació, a iniciar el procés de retirada d'estímuls una mica abans del que s'esperava", assenyalen des de Link Securities.

"És més, els futurs ja descompten una pujada dels tipus d'interès oficials el 2022, cosa que entenem que no ha de sorprendre a ningú a causa de la forta recuperació que està experimentant aquesta economia", afegeixen aquests experts.

INTENSES PRESSIONS SOBRE ELS PREUS

Una altra de les coses que preocupen el mercat és l'evolució dels preus als EUA. En l'informe sobre dades d'activitat PMI al sector serveis i manufacturer, IHS Markit ha destacat que "les pressions sobre els preus també es van mantenir elevades al juny", ja que els "fabricants van continuar notant ràpids increments en els costos de les matèries primeres i els combustibles, mentre que els proveïdors de serveis van destacar factures salarials més altes per atreure treballadors i majors tarifes de transport i costos de combustible".

A més, IHS ha remarcat que "els costos més alts es van transferir als clients a través d'un fort augment en els càrrecs per producció durant juny. I l'augment dels preus de venda va ser el segon més pronunciat des que va començar la recopilació de dades l'octubre de 2009".

D'altra banda, el pla d'infraestructures que impulsa Joe Biden als Estats Units per fomentar la recuperació econòmica està més a prop de ser aprovat, després que republicans i demòcrates hagin acostat, de manera important, les seves postures durant les últimes negociacions.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, la Fed donarà a conèixer després del tancament del mercat el resultat dels tests d'estrès al sector bancari nord-americà, que permetran a les entitats fixar la seva política de dividends i recompres d'accions.

Al capítol de resultats, la companyia de roba esportiva Nike i l'empresa de transport FedEx publicaran els seus resultats trimestrals. Una situació que no els repercuteix en borsa, atès que tots dos pugen lleugerament.

D'altra banda, han trobat mort John McAfee, creador de l'antivirus que porta el seu cognom, en una presó de Catalunya, on estava detingut a petició dels EUA per frau fiscal.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,45%, fins als 72,75 dòlars, i es manté en màxims des d'abril de 2019. A més, l'euro s'aprecia un 0,13% i es canvia a 1,194 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,07%, fins als 1.784 dòlars mentre, el bo nord-americà a 10 anys puja lleugerament fins a situar-se a l'1,49%. Finalment, el bitcoin creix un 2,17%, fins als 33.906 dòlars.

Noticias relacionadas

contador