parousacb22

Les noves sol·licituds setmanals d'atur es van tornar a disminuir la setmana passada als EUA, però per un marge menor del que s'esperava, la qual cosa subratlla la recuperació encara entretallada al mercat laboral nord-americà. Segons les dades publicades aquest dijous pel Departament de Treball es van registrar 411.000 peticions durant l'última setmana.

La xifra és més gran que les 380.000 peticions esperades i enfront de les 418.000 sol·licituds revisades a l'alça durant la setmana anterior. A més, encara se situen per sobre del seu mínim de l'era de la pandèmia de 375.000 i la mitjana de 2019 de poc més de 200.000 noves sol·licituds per setmana.

L'augment inesperat de la setmana anterior a les noves sol·licituds d'atur va posar fi a una ratxa de sis setmanes de millores en les sol·licituds inicials. Els problemes al mercat laboral ara han estat principalment al costat de l'oferta més que en la demanda, i una gran quantitat d'empreses han citat dificultats per trobar treballadors per cobrir les vacants.

contador