trump-penche-pour-powell-a-la-tete-de-la-fed
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,4% i l'S&P 500 i el Nasdaq, tal com va passar aquest dilluns, tornen a marcar màxims anuals. Els inversors segueixen comprant a l'espera de la reunió de la Reserva Federal (Fed) que se celebrarà entre avui i demà, encara que el banc central nord-americà no anunciarà les seves conclusions fins aquest dimecres.

L'avanç de l'S&P 500 li permet revalorar-se un 13,4% aquest any i cotitzar molt a prop del seu màxim històric, marcat el passat 21 de setembre als 2.940 punts, després de situar-se als 2.843 punts. A més, el Nasdaq es dispara ja un 16,7% el 2019, fins als 7.744 punts (màxim històric als 8.133 sencers).

Per la seva banda, el Dow Jones avança gairebé un 12% i recupera els 26.000 punts, tot i el llast que ha suposat la caiguda de Boeing durant les últimes jornades. No obstant això, el fabricant d'avions rebota un 1,5% i busca posar fi al càstig rebut després de l'accident d'un 737 Max a Etiòpia, el segon d'aquest tipus d'aeronau en sis mesos.

En positiu, el sector dels fabricants de xips segueix liderant els guanys a la Borsa de Nova York, després que la Xina hagi aprovat una llei per prohibir la transferència forçosa de tecnologia. L'índex de semiconductors de Filaldelfia repunta un 3,7% i està a tocar de recuperar els seus màxims històrics de l'any passat.

Per la seva banda, Disney, la major companyia mundial d'entreteniment, ha completat la compra dels principals actius de 21st Century Fox, en una gran operació que ha estat valorada en 71.300 milions de dòlars i que inclou els seus estudis de televisió i cinema sota el segell 20th Century Fox, els seus canals per cable d'entreteniment i els seus negocis internacionals.

REUNIÓ DE LA RESERVA FEDERAL

Sobre la Fed, el mercat espera que l'organisme presidit per Jerome Powell ratifiqui la seva postura més 'dovish' en matèria de tipus a través de diverses accions. En primer lloc, els analistes esperen que la Fed anticipi que tan sols espera pujar els interessos un cop el 2019, després de retallar des de tres a dos la seva estimació de pujades de tipus durant la reunió de gener.

Un altre dels punts d'interès se centrarà en el previsible anunci que finalitzarà el seu programa de reducció del balanç a finals d'any. El mateix Powell i diversos membres del banc central s'han mostrat a favor d'acabar amb aquest procés, cosa que ha estat molt benvingut pel mercat des que va començar l'any.

ESTRATÈGIA: AXA IM ACONSELLA REDUIR EL RISC

Després d'un inici d'any estel·lar a les borses, és moment de "retallar risc". És l'opinió de Varun Ghotgalkar, analista de renda variable de la companyia AXA Investments Managers.

"Veiem un marge limitat per una pujada significativa a curt termini i pensem que són necessàries revisions positives de beneficis i més visibilitat sobre un acord entre la Xina i els EUA perquè el ral·li sigui sostingut", ha afegit aquest expert.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca el "nou senyal de fortalesa" en el Nasdaq 100, ja que el selectiu tecnològic ha superat la "resistència dels 7.200 punts" i es mou "en màxims anuals i amb tot disposat perquè vegem un atac al següent nivell de resistència que presenta als 7.400 punts "(cotitza als 7.365 punts).

"L'índex acumula unes impressionants pujades del 24% en poc més de dos mesos i mig. No obstant això, tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió d’aquestes pujades fins als màxims històrics que va dibuixar als 7.700 punts", afegeix aquest expert.

"El seu aspecte tècnic és molt bo i tan sols observarem alguna complicació tècnica amb l'abandonament del suport dels 6.940 punts, mínims des del començament del mes de març", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 59,12 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1350 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,62%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,47%.

contador