ep presentacion del informe evolucion de indicadores de buen gobierno en las empresas del ibex 35
CCOO

Els primers executius i consells de l'Ibex 35 han vist reduïda la seva remuneració en un 21% i un 12%, respectivament, l'any 2018. Així ho apunta l'últim informe elaborat per CCOO i titulat 'Evolució d'indicadors de bon govern a les empreses de l'Ibex 35 durant l'exercici 2018'.

Per empreses, les que més han pagat als seus primers executius aquell any han estat Naturgy, ACS i Banc Santander. L'altra cara de la moneda han estat Aena i Bankia.

En total, la remuneració dels primers executius del selectiu espanyol ascendeix a 137 milions d'euros. La caiguda del 21% s'explica pel pagament d'extraordinaris abonat l'any anterior, segons indica el propi informe. Les empreses que més van augmentar en 2018 la remuneració dels seus primers executius van ser Naturgy, amb 12 milions més per la indemnització per cessament del conseller delegat sortint, valorada en 14 milions d'euros, i Bankinter, amb 2 milions d'augment per l'increment de la remuneració en metàl·lic de la consellera delegada, María Dolores Dancausa, segons l'informe de CCOO.

Mentrestant, entre les reduccions van destacar CIE Automotive, ACS i Acciona, amb retallades de més de 10 milions d'euros cadascuna, a causa de les retribucions extraordinàries de 2017.

Inditex és l'empresa en què la remuneració va suposar una major proporció respecte a les remuneracions totals del consell d'administració, per sobre del 80%, mentre que a l'extrem oposat es va situar Mapfre, on la remuneració del primer executiu va representar el 17% de la remuneració total del consell

Noticias relacionadas

contador