ep senal en la calle que indica la bolsa en madrid cerrada hoy al publico despues de que el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

Fortes caigudes de molts grans títols de l'Ibex en una sessió que ha estat caòtica. Els resultats empresarials han arribat en tromba, amb un cúmul de pèrdues i caigudes del benefici producte de la Covid-19, i els inversors els estan rebent amb forts descensos, també a la resta d'Europa. Aquí a Espanya ha destacat l'enfonsament del 8% del BBVA després d'anunciar pèrdues de 1.157 milions aquest semestre. L'entitat ha arrossegat la resta de financeres. El Sabadell ha perdut un 7,29%, el Santander un 5,74%, CaixaBank un 4,24%...

Els número vermells del Sabadell i CaixaBank són un reflex del que pot passar demà, aquest divendres els toca passar pel confessionari. Telefónica, que ha publicat avui comptes i ha anunciat que el segon trimestre s'ha vist clarament impactat pel virus, ha caigut més d'un 3%.

El mal costum d'amuntegar els resultats en una sola setmana ha tingut com a conseqüència evidenciar fins a quin punt totes i cadascuna de les empreses s'han vist afectades per la pandèmia. Per molt que s'intenti comunicar que aquest impacte no és tal (en el cas de Telefónica, ha fet coincidir els resultats amb la venda de la seva filial a Costa Rica i amb els seus plans digitals), l'efecte de la malaltia és evident, i important, i els inversors el veuen. Bankinter explica que els resultats de Telefónica han estat "febles, que deceben les estimacions del consens".

En una sessió maratoniana, també han presentat les seves xifres Siemens Gamesa (que s'ha desmarcat de la resta amb fortes alces del 7%, fent gala de la tremendament volatilitat d'aquesta companyia), ArcelorMittal, Grifols, Liberbank... Fora d'Espanya, han anunciat resultats Credit Suisse i Volkswagen. A més, al nostre país destaquen també les fortes caigudes d'Indra, que va anunciar les seves xifres al tancament de la jornada d'ahir, incomplint totes les previsions.

En definitiva, davant l'embull de resultats, als inversors l'únic missatge que sembla que els està quedant clar aquest dijous és que el virus ha afectat molt totes les companyies i, encara pitjor, existeix un temor evident davant el que pugui passar aquests propers mesos. L'Ibex ha estat a punt de perdre el suport dels 7.062 punts, i si això es confirmés, i els experts de Bolsamanía no descarten continuar veient caigudes fins al nivell dels 6.400 punts.

A la resta d'Europa, els principals índexs cauen a aquestes hores entre un 2,2% i un 3,6% en el cas del Dax. Volkswagen s'enfonsa un 5,75% després dels seus resultats.

Noticias relacionadas

contador