ep montaje de los logos de los seis bancos cotizados en espana
EUROPA PRESS - Archivo

El sector bancari ha començat la setmana disparat en l'Ibex 35. Després de les caigudes viscudes la setmana passada entre els bancs espanyols cotitzats en el selectiu, aquest dilluns les entitats es col·loquen entre els valors més alcistes de l'índex espanyol, amb alces que en alguns casos se situen prop del 4%.

Sabadell i CaixaBank són els que manen en l'Ibex 35 en la primera sessió borsària d'aquesta setmana, amb les seves accions pujant gairebé un 4%, seguits de Santander i BBVA, que s'alcen més d'un 3%. Per darrere es col·loquen, Bankia i Bankinter, amb guanys de més d'un 2,5% i 1,5%, respectivament.

La presentació de resultats va deixar tocat al sector bancari espanyol en bossa. Una situació que sembla haver-se donat la volta en l'inici de setmana. "Els guanys del primer semestre van ser en general febles, però excloent els elements extraordinaris relacionats amb el Covid-19 i altres factors, podrien haver estat pitjors", afirmaven fa uns dies des de Scope Ràtings.

Els analistes destaquen que algunes de les operacions internacionals dels dos principals bancs d'Espanya s'han convertit en una font de risc en aquesta crisi. BBVA i Santander tenen exposicions importants als EUA, el Brasil i Mèxic, on la pandèmia està menys controlada que a Europa. No obstant això, creuen que aquesta vegada l'entorn és molt diferent al de l'última crisi, quan l'austeritat i el desapalancamient eren les paraules de moda. Ara, "els governs estan encoratjant als bancs a prestar amb els incentius correctes, alguna cosa que simplement no existia en el cicle anterior".

Malgrat les alces d'aquest dilluns, les entitats espanyoles cotitzades no poden presumir d'haver portat un bon any. "Un dels altres dos grans motors del nostre selectiu, els bancs, no aixequen cap", afirma l'analista tècnic de Bolsamanía.

IAG I MELIÁ, ELS HOTELS TAMBÉ PUGEN AMB FORÇA

La jornada també està sent prolífica per a companyies del sector turístic com IAG i Melia Hotels. El conglomerat d'aerolínies repunta a aquestes hores un 4%, mentre que les accions de la cadena hotelera sumen un 1,58%. D'aquesta manera, es recuperen de les pèrdues que van sofrir divendres passat, quan diversos països europeus van imposar quarantenes o van recomanar no viatjar a Espanya per la pandèmia del Covid-19.

Els governs d'Àustria i Dinamarca van ser els últims a sumar-se a una llarga llista després d'emetre sendes alertes de viatge per a Espanya, a excepció de Canàries i Balears, pel temor al fet que els seus ciutadans triïn el territori espanyol com a destí vacacional en plena pandèmia. Anteriorment, aquesta decisió ja havia estat adoptada per Suïssa, Regne Unit, Alemanya o França.

Noticias relacionadas

contador