ibex portada mercados bolsa

Un dia més els bancs cauen i un dia més l'Ibex es veu frenat per aquestes caigudes (-0,09%. 9.273 punts). Després del rebot de les entitats financeres d'aquest dimarts, els bancs tornen a mostrar la seva feblesa i tornen als descensos. Les fortes alces de Repsol, de més del 3%, no aconsegueixen compensar aquestes retallades. La petroliera ha comunicat una caiguda del benefici fins a juny pels extraordinaris que va registrar l'any passat, juntament amb una millora del dividend que està sent ben rebuda. També han publicat resultats Iberdrola, que ha millorat previsions, o Naturgy, que accelera el seu pla d'objectius en plena crisi amb la CNMC. Cal destacar igualment que tots els bancs tornen a caure avui.

  • 10.983,70
  • -0,40%

A Europa, el protagonista és Deutsche Bank. L'entitat alemanya ha comunicat unes pèrdues de 3.150 milions el segon trimestre que, malgrat tot, són menors d'el que es preveu. El banc cedeix un 3% aquest dimecres.

Fora de l'empresarial, el protagonista de la sessió serà Boris Johnson. L'acabat de triar líder dels 'tories' britànics serà avui proclamat primer ministre de Regne Unit. Ja s'han produït dimissions de diversos ministres de Theresa May Els experts es mostren escèptics respecte al que realment pugui aconseguir Johnson, per molta determinació que hagi mostrat sobre tirar endavant el Brexit. Morgan Stanley creu que finalment Regne Unit haurà d'acudir a les urnes, i parla d'unes eleccions a la tardor.

Tot això en la vespra de la segona votació per a la investidura de Pedro Sánchez, que tindrà lloc aquest dijous. Les espases estan 'en tot l'alt' i les opinions molt dividides. Hi ha qui ja dóna per fet un acord entre PSOE i Podemos i que la investidura es produeixi demà mateix, i hi ha qui creu que el PSOE no li oferirà prou a Podemos i que no hi haurà acord, amb el que el país podria veure's abocat a noves eleccions. Demà es descobrirà la incògnita i, encara que la política nacional té poc impacte en l'Ibex, no hi ha dubte que els inversors estan pendents.

"LI DONAREM UN MARGE DE DUBTE"

Els analista de Bolsamanía creuen que cal donar a l'Ibex "un marge del dubte" i no descarten que tracti d'atacar des dels nivells actuals la important -i eterna- resistència que té en els 9.410 punts. "Durant la passada sessió es va arreglar bona part de l'atzagaiada dels últims dies en molts dels títols", assenyala José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

Quant al calendari de dades del dia, avui s'han publicat els PMIs serveis, manufacturers i compostos a Europa. A Alemanya, el PMI compost ha quedat en 51,4 enfront del 52,3 estimat. En la Zona Euro, el PMI compost s'ha situat en 51,5 enfront del 52,1 previst. Per part seva, els PMIs japonesos coneguts aquesta matinada han sorprès favorablement, tant en el sector serveis com en el manufacturer. El PMI manufacturer es va situar en 49,6 (enfront del 49,3 esperat) i el de serveis en 52,3 (enfront del 51,9 previst).

Noticias relacionadas

contador