• L'inversor va abandonar la celebració republicana per invertir 1.000 milions de dòlars perquè va considerar injustificades les caigudes inicials
  • JP Morgan recomanava aquesta setmana aprofitar el ral·li per reduir posicions en renda variable
Carl Icahn

El famós empresari i inversor nord-americà, Carl Icahn, ha advertit que el ral·li que han experimentat els mercats després del triomf de Donald Trump pot ser "exagerat". Icahn fa aquest advertiment malgrat ser partidari de Donald Trump i haver-se declarat feliç pel seu triomf. En la setmana dels comicis americans va ser notícia perquè va abandonar la celebració republicana a la meitat de la nit electoral per invertir 1.000 milions de dòlars en accions a Wall Street.

Després d'una primera reacció negativa de les borses, Icahn va dir que el món havia entrat en pànic "sense cap raó". Mentre els republicans seguien de festa després de conèixer el seu triomf, Carl Icahn invertia 1.000 milions de dòlars en accions del S&P 500. "Hauria invertit molt més, el món s'estava tornant boig, van entrar en pànic sense cap raó", deia Icahn a Bloomberg la passada setmana.

Mentre els republicans seguien de festa, l'inversor Carl Icahn invertia 1.000 milions de dòlars en accions de l'S&P 500

Ara, no obstant això, l'inversor ha reconegut que el ral·li podria ser "exagerat", segons informa CNBC. JP Morgan Cazenove advertia aquest dimarts que calia aprofitar el ral·li per reduir posicions i reconeixia que, després de set anys de tenir una posició sobreponderada en renda variable global, "el teló de fons s'ha deteriorat".

"El rendiment dels bons està trencant fortament a l'alça i és possible que això limiti els múltiples. Els mercats emergents estan començant a donar-se la volta (...)", advertien des de JP Morgan, i afegien: "Al mateix temps, el risc polític sembla que va a romandre elevat a l'espera que s'estableixin les polítiques a Estats Units".

Les borses van sofrir en un primer moment dimecres passat, 9 de novembre, després de conèixer el triomf del republicà Donald Trump en les eleccions d'Estats Units. No obstant això, les retallades no van durar massa i van aconseguir recuperar-se ràpidament. En el cas concret de Wall Street, el Dow Jones ha trencat aquest dimecres la seva ratxa de set jornades consecutives d'alces. L'anunci de Donald Trump que pensa engegar un pla de reforma de les infraestructures ha propiciat el transvasament de les inversions cap al sector industrial i això ha beneficiat a l'índex.

Arran dels comicis nord-americans, els actius relacionats amb els mercats emergents han caigut, copejats per un dòlar fort i pels majors rendiments dels bons nord-americans. La política comercial de Trump, proteccionista i partidària d'establir aranzels, "és un vent de front significatiu" per als mercats emergents, adverteixen des de JPMorgan Cazenove. "Un ha de reduir l'exposició als mercats emergents", recomanen, i expliquen que ells ja ho van fer a mitjans d'octubre.

contador