broker caidas portada
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

El IBEX ha viscut la seva pitjor setmana de l'any en caure un 3,5%. El selectiu espanyol s'ha desplomat un 1,56% aquest divendres i tanca en el suport dels 8.900 punts en situar-se als 8.897, després dels nous aranzels del 10% sobre productes xinesos anunciats per Donald Trump. Arcelor (-6,58 %) i CIE (-4,53%) han caigut amb ganes dins l'índex espanyol afectats per tot aquest assumpte.

La mesura de Trump serveix per pressionar encara més un mercat que ha passat una mala setmana de la mà dels resultats empresarials (molts d'ells han provocat fortes caigudes en les cotitzacions de les empreses afectades); les descensos de la lliura davant un Brexit dur; o una Fed que no ha complert amb el que s'esperava (ha baixat els tipus, però ha anticipat que aquest no serà el començament d'un moviment prolongat de retallades de taxes).

Aquest divendres se han seguit publicant resultats empresarials (IAG ha pujat un 6,93% després d'anunciar els seus). A més, en altres aspectes rellevants de la jornada, es pot subratllar a la publicació de l'informe d'ocupació dels EUA del mes de juliol. L’economia nord-americana ha generat 164.000 nous llocs de treball no agrícoles, en línia amb l’esperança, igual que l'atur que es mantindria en un 3,7%.

Una altra cita rellevant d'aquest divendres té a veure amb la Unió Europea i el nomenament del nou director gerent del Fons Monetari Internacional que substituirà Christine Lagarde, que deixa el càrrec després de ser designada presidenta del BCE. Entre els candidats es troben l'expresident de l'eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, la presidenta del Banc Mundial, Kristalina Georgieva, La candidatura de Nadia Calviño es va retirar.

PATACADA DEL PETROLI I MÉS...

El petroli ha rebotat aquest divendres un 2% al tancament del mercat espanyol després de viure ahir una patacada del 6% fonamentalment per dos factors: la Fed i la decisió de Donald Trump d'imposar més aranzels a la Xina. La guerra comercial ha pressionat molt el cru durant els últims temps, atès que s'interpreta que aquesta contesa tendeix a afeblir potencialment el creixement econòmic i, per tant, la demanda de petroli.

Dins de l'àmbit empresarial, han destacat les caigudes del 4,13% en Bankia, després de rebre un informe negatiu per part de Berenberg. Els analistes han retallat el preu objectiu fins als 1,55 euros des dels 1,75 euros i reiteren el consell de 'vendre'.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca aquest divendres a prop dels mínims del dia i en plena zona de suport: els 8.900 punts, els mínims de juny dels que hem estat parlant en diverses ocasions durant les últimes sessions. Per sota d'aquest tenim la zona dels 8.780-8-800 punts, nivell que coincideix amb el nivell d'ajust/retrocés del 61,8% de tota la pujada des dels mínims de desembre", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

O el que és el mateix, en números rodons el rang suport que cal respectar en tot moment el tenim als 8.800-8.900 punts. Per sota d'aquest 61,8% ajust/retrocés l'aspecte tècnic podria deteriorar molt més, perquè ja no tindríem suports importants fins als mínims de desembre: els 8.300 punts", afegeix.

"En fixar-nos en els dos grans bancs del nostre país, BBVA i Santander, aquests semblen dirigir-se ja sense remissió cap als nivells homòlegs als 8.300 punts del nostre selectiu, és a dir els 4,30 euros de l'entitat basca i els 3,70 euros de l'entitat càntabra. Aquí és on tenim els suports més importants en aquest moment en els dos grans bancs. Cosa que en teoria ens fa pensar que el suport des del qual cal rebotar no hauria d'estar molt lluny, al voltant dels 8.800 punts als que abans hem referència", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador