ep sedebankiamadrid
BANKIA - Archivo
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

En un informe titulat 'Pendent relliscosa' els analistes de Berenberg retallen aquest divendres el preu objectiu de Bankia fins als 1,55 euros des dels 1,75 euros i reiteren el consell de 'vendre'. Assenyalen aquests experts que la sensibilitat de Bankia als tipus probablement portarà al fet que decebi amb els seus resultats.

"Bankia és un (dels bancs) més afectats per un entorn de tipus d'interès més baixos durant més temps, amb un marge de maniobra limitat per millorar els costos. Com a tal, creiem que els resultats no són suficients per justificar que cotitzi amb una prima del 20% enfront dels seus parells nacionals. El fet que sigui improbable que s'aconsegueixi l'objectiu de 2.500 milions d'excedent de capital és només un afegit a això. Mantenim el nostre consell de 'vendre' i fixem el preu objectiu en 1,55 euros", assenyalen aquests analistes.

L'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri és avui un dels pitjors valors de l'IIBEX, amb retallades properes al 4%, fins als 1,73 euros. Bankia va anunciar aquest dilluns els seus resultats semestrals i trimestrals, amb una caiguda del benefici del 22,3% el juny. Goirigolzarri va reconèixer que havien guanyat 400 milions durant el semestre "malgrat que hem tingut una conjuntura certament complexa des del punt de vista dels tipus d'interès".

"IMPORTANTS VENTS EN CONTRA"

Al seu informe, la companyia alemanya explica que Bankia s'enfronta a "importants vents en contra en els seus ingressos". "Esperem que els tipus d'interès es mantinguin baixos durant molt de temps, cosa que exercirà pressió sobre els seus marges. Al mateix temps, és probable que el creixement dels préstecs segueixi sent feble a causa del despalanquejament del sector privat i de la debilitat de la demanda", indica.

Berenberg insisteix que les perspectives actuals respecte als tipus suposarà un "obstacle significatiu" per als resultats de Bankia.

"Després del seu gairebé col·lapse el 2012, Bankia ha estat capaç de dur a terme una reestructuració agressiva. Ha estat el millor de la seva classe en la seva relació eficiència/costos durant diversos anys. No obstant això, aquest avantatge clau sobre els seus parells sembla haver-se esgotat i una reestructuració major podria resultar difícil i cara", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador