aceroimpuesto
23,65€
  • 0,15€
  • 0,64%

ArcelorMittal cau amb força (-5%) una jornada després de presentar resultats trimestrals. L'acerera cotitzada en l'IBEX 35 va reconèixer pèrdues de 447 milions respecte als 1.865 milions de beneficis registrats un any abans. Una xifra que inclou 900 milions per deteriorament d'actius i, es deu en bona part, als preus de l'acer i els alts costos de les matèries primeres... i la Xina després dels nous aranzels de Trump al gegant asiàtic.

La companyia va reconèixer aquest impacte negatiu en uns comptes en què evita referir-se a aquesta guerra comercial com a causant de les seves mals de cap.

Les vendes del trimestre van arribar als 19.279 milions lleugerament inferiors als 19.998 milions del segon trimestre del 2018. Durant el semestre, les vendes van caure fins als 38.467 milions des dels 39.184 milions del primer semestre de 2018.

Durant el segon trimestre, l'EBITDA va ser de 1.555 milions enfront dels 3.073 milions del segon trimestre del 2018. Durant el primer semestre, l'EBITDA va quedar en 3.207 milions davant als 5.585 milions del mateix període de 2018.

Des d'un punt de vista tècnic, l'analista de Bolsamanía J.M. Rodríguez destaca que "el gran cap i espatlles setmanal segueix intacte". Dit això, "les zones de control es troben als 12,78 euros per baix i als 16,49 per dalt".

Al seu torn, els analistes de Bankinter reconeixen que "els seus resultats mostren la contínua pressió sobre els seus marges" i recorden que "el maig Arcelor va anunciar dues retallades temporals de producció a Europa" a causa dels esmentats problemes amb el cost de l'acer i altres matèries primeres. A això, s'hi suma "la feble demanda al Vell Continent i un major nombre d'importacions al sud del continent".

A Banc Sabadell subratllen que els resultats d'Arcelor estaven en línia amb el que s'esperava tot i aquesta rebaixa de les perspectives de demanda global. A més, afegeixen que "els resultats en si no seran un catalitzador perquè mantenen la reduïda visibilitat per la qual passa el sector".

Noticias relacionadas

contador