• Dimecres, l'índex va posar fi a la seva ratxa baixista de 10 dies consecutius en vermell
  • Aquest dijous, ha liderat els avenços al Vell Continent
  • Inditex s'acosta, de nou, al nivell dels 30 euros, gràcies a una pujada del 2%
broker709340

De nou en verd. L'IBEX 35 segueix amb el rebot, però es queda a un pas dels 10.100 punts. El selectiu ha tancat amb una pujada del 0,84%, fins als 10.097,9 punts. D'aquesta manera, l'índex ja encadena dues sessions en positiu, després de registrar la seva major ratxa negativa de la història, de 10 sessions consecutives en pèrdues. Aquest dijous, fins i tot s'ha atrevit a liderar els avenços de les borses europees.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Inmobiliaria Colonial ha estat el valor que ha liderat les compres, amb una pujada del 3,4%. Meliá Hotels ha estat el segon valor amb més pujada, amb un avanç del 3,25%, fins als 10,97 euros. Malgrat aquest avanç, Renta 4 ha retallat el preu objectiu de l'hotelera fins als 12,7 euros per acció des dels 14,9 euros.

Entre els valors que han tancat en positiu, aquest dijous cal destacar l'avanç d'Inditex de l'1,95%, cosa que fa que la companyia tèxtil se situï més a prop dels 30 euros que va perdre fa unes sessions. També cal parlar de Viscofan, que ha pujat un 1,85% després que hagi comprat l'empresa Supralon per 12 milions d'euros.

L'índex ja encadena dues sessions en positiu, després de registrar la seva major ratxa negativa amb 10 sessions consecutives amb caigudes

A la banda de les caigudes, Indra ha estat el fanalet vermell de la sessió, després d'una caiguda del 3,69%, fins als 11,6 euros. L'han seguit, encara que a distància, Repsol (-0,83%) i Técnicas Reunidas (-0,62%).

Al Mercat Continu, Prisa ha tancat amb una caiguda de l’1,89%, fins als 2,59 euros, un dia després que es nomenés Manuel Polanco com a president en substitució de Juan Luis Cebrián.

ALTRES MERCATS

La resta de mercats del Vell Continent han tancat també en positiu, tot i que amb pujades inferiors a les de l'IBEX. Així, el CAC 40 francès ha pujat un 0,63%; el DAX 30 alemany, un 0,54%; i el FTSE 100 de Londres s'ha revalorat un 0,21%. No obstant això, els inversors estan pendents aquest dijous de Wall Street, que cotitza amb fortes pujades gràcies als resultats positius de Walmart i Cisco Systems.

Sobre la reforma fiscal que tramita el Congrés dels EUA, Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, assenyala que "podria fer que la correcció a les borses vagi a més". Això sí, "si finalment s'aprova la llei en els termes que el mercat ha manejat, podria convertir-se en el catalitzador que ara no tenen els mercats de valors occidentals", explica.

Aquest dijous l'atenció també se centra en el petroli, que cotitza amb caigudes (barril Brent: -0,27%; Barril West Texas: -0,2%). El cru ha retallat en aquests dos últims dies per l'advertència de l'Agència Internacional de l'Energia (IEA) que la demanda es ressentirà el 2017 i el 2018. El que faci o deixi de fer el petroli al llarg de les properes setmanes tindrà molt a veure amb com vagin perfilant les expectatives de cara a la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) del proper 30 de novembre. En principi, el consens espera una extensió de les retallades actuals en la producció en nou mesos més.

A l'agenda macro del dia ha destacat la publicació a la Zona Euro de la lectura final de l'IPC d'octubre (puja un 1,4%), així com de les vendes al detall al Regne Unit (pugen un 0,3% en taxa intermensual).

A més, d'altra banda, Goldman Sachs ha publicat el seu informe sobre les previsions de creixement global. Segons l'entitat americana, Espanya creixerà el 2018 un 2,5%; mentre que el 2017, el creixement serà del 3,2%. Pel que fa al creixement mundial, l'entitat preveu una pujada del 4%.

ANÀLISI TÈCNICA

L'IBEX 35 tanca en positiu per segona sessió consecutiva (després de deu de caigudes) i ho fa lluny dels màxims de la sessió. "Amb tot, el realment important va succeir aquest dimecres, quan l'índex aconseguia tancar en positiu després d'arribar a perforar l'important suport que presentava en els mínims d'octubre als 9.920 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "D'altra banda, i com ja hem comentat, BBVA aconseguia recuperar posicions amb força després de marcar un mínim als 7,02 i quedar-se a les portes de l'important suport dels set euros. Aquest dijous el títol ha marcat un màxim durant la sessió als 7,333 euros", afegeix.

"Si bé és cert que l'IBEX ha aconseguit salvar una pilota de partit el problema amb què ens trobem és que no hi ha resistències importants fins als 10.600 punts, els màxims de la primera sessió del mes", apunta l'analista. Només per sobre d'aquesta resistència podrem parlar d'una potencial i més que interessant figura de volta amb objectiu en els màxims anuals. "Mentrestant tot el que succeeixi dins el rang de preus comprès entre els 9.900 i els 10.600 punts no té implicacions tècniques de cap tipus", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador