• La lectura interanual és del -0,3% que supera el pronòstic del -0,5%
ep banderareino unido brexit
PIXABAY

Les vendes al detall al Regne Unit s'han recuperat i les xifres del mes d'octubre mostren un augment després de la caiguda de setembre. Les últimes dades reflecteixen un increment del 0,3% intermensual, amb una lectura interanual del -0,3% que supera el pronòstic del -0,5%.

"Els consumidors han estat sentint la pressió durant tot l'any, amb una inflació que supera el creixement salarial durant nou mesos consecutius, però un repunt de la despesa abans del crucial període nadalenc probablement serà vist com un desenvolupament lleument positiu per als minoristes. No obstant això , atès que el nucli de la lectura dels pronòstics va augmentar només un 0,1%, és poc probable que les dades proporcionin el catalitzador per un moviment persistent més alt en la lliura esterlina", assenyalen els experts d’XTB.

La lliura es manté dins del rang enfront del dòlar nord-americà després de conèixer la referència de vendes al detall, i el parell segueix sense poder sortir del rang diari observat després del moderat increment de tipus del Banc d'Anglaterra (BoE) a principis d'aquest mes. L’FTSE 100 està intentant recuperar-se després de tocar un mínim de sis setmanes durant la passada jornada. En aquests moments cotitza amb alces del 0,11%.

Noticias relacionadas

contador