• La desacceleració de la demanda podria significar que el consum mundial de petroli no superaria els 100 milions de barrils per dia l'any que ve
cbpetroleobajista

El petroli s'estén aquest dimecres les retallades de la passada jornada que es van produir després que l'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès) advertís sobre el futur proper i retallés el seu pronòstic de creixement de la demanda de cru en 100.000 barrils per dia per a aquest any i el pròxim, fins a 1,5 milions de barrils per dia el 2017 i 1,3 milions de barrils per dia el 2018.

"Els preus del cru van caure dramàticament després que l'AIE pronostiqués una perspectiva ombrívola per al futur proper... La caiguda podria dir que es va veure agreujada per una onada global en altres matèries primeres", va dir Sukrit Vijayakar, director de la consultora de energia Trifecta, a Reuters.

L'AIE va dir que el mercat del petroli "enfronta un repte difícil durant el primer trimestre del 2018, amb una oferta que s'espera que superi la demanda en 600.000 barrils diaris, seguida per un altre superàvit més petit de 200.000 barrils per dia durant el segon trimestre de 2018".

La desacceleració de la demanda podria significar que el consum mundial de petroli no superaria, com molts esperen, els 100 milions de barrils per dia el proper any, mentre que és probable que els subministraments excedeixin aquest nivell.

L'informe de l'AIE contrasta amb les previsions de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), que just un dia abans va dir que el 2018 veuria un fort augment en la demanda de petroli.

Cal recordar que aquest dimecres es publiquen a l'altre costat de l'Atlàntic les dades d'inventaris setmanals de cru.

Noticias relacionadas

contador