brokersound680
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 (-0,8%) repeteix caigudes aquest dimecres, amb la qual cosa marca un nou mínim anual i es queda tot just a un punt de deixar enrere el suport clau dels 9.300 punts (9.301 punts al tancament). Per sota d'aquest nivell, el selectiu no tindria fre fins als 9.000 o, fins i tot, als 8.700 punts.

La banca torna a ser en aquesta sessió el principal suport per al selectiu. Bankia ha encapçalat les pujades amb una alça del 2,98%, seguit de Sabadell (+1,98%) i Mediaset (+1,51%).

No obstant això, la resta de grans valors de l'IBEX ha tancat en vermell, pressionant a la baixa l'índex. DIA ha estat el valor més baixista amb una caiguda del -4,62%. La cadena de supermercats torna a caure després de l'avís de Kepler sobre el sector de distribuïdores d'alimentació, encara que assenyala concretament que la "situació especial" de DIA podria desembocar en què pugui ser opada gairebé totalment i deixar de cotitzar.

Amadeus (-4,18%) i Grífols (-2,89%) han estat altres dels principals valors en vermell. Els experts de Berenberg han retallat el preu objectiu de Grifols. També pèrdues del 2,16% per a Repsol; la petroliera ha caigut en borsa després que la CNMC hagi incoat un expedient sancionador contra ella per la compra de Petrocat. Inditex (-0,67%) i Telefónica (-1,8%) se sumen a les caigudes.

Al Mercat Continu, predomini dels números vermells. D'entre tots els valors ha destacat Adveo, que s'ha desplomat un 57,3% en anticipar una "dilució de capital" per la possible entrada d'un inversor estranger. A molta distància, un altre dels valors més baixistes ha estat Euskaltel (-6,11%) després que els analistes de Santander li hagin rebaixat el seu preu objectiu i hagin canviat la seva recomanació de "comprar" a "mantenir".

Al costat del IBEX, la resta de places del Vell Continent perden més d'un 1% de mitjana després de tancar amb caigudes properes a aquesta xifra durant la sessió d'ahir.

XINA I ESTATS UNITS

Al pla internacional, la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina torna a un primer pla a causa que aquest dimecres finalitza el període de consulta sobre els aranzels, per valor de 200.000 milions de dòlars, que els Estats Units vol imposar a la Xina. El mercat romandrà molt pendent de novetats al respecte.

"Creiem que el president Trump imposarà els aranzels, cosa que obligaria la Xina a prendre represàlies", auguren els experts de Danske Bank al seu informe diari. Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres, considera que, ara mateix, la principal preocupació dels mercats segueix sent "si els Estats Units es pren seriosament arribar a algun tipus d'acord amb Canadà sobre el TLCAN". "A més d'això, els nivells d'ansietat creixen davant la possible imposició d'altres aranzels, de 200.000 milions de dòlars, als productes xinesos abans de finals de setmana", afegeix aquest expert.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons l'opinió de José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, crida l'atenció que l'IBEX 35 s’està aferrant "com un clau ardent" al suport dels 9.300-9.330 punts "just quan estem veient els futurs del DAX i del Euro Stoxx 50 perforar els suports que presenten en els mínims d'agost (no oblidem que aquests tanquen de la mà de Wall Street)".

El tancament del selectiu, als 9.301 punts i mínims del dia, "ens deixa un mal gust de boca, ja que no seria gens estrany que demà, dijous, despertem amb buit baixista per sota del suport", opina l'expert. De fet, el selectiu ha perforat els mínims anuals en preus de tancament. "Ara només cal esperar a veure si aquest dijous aconsegueix entrar diners al mercat i posar terra pel mig", assenyala, i afegeix que, "en perforar-se, sobretot en espelmes setmanals i amb folgança, tindrem un altre potent senyal de debilitat, amb un primer objectiu de caiguda als 8.960-9.000 punts i per sota, fins i tot, els 8.700 punts".

Noticias relacionadas

contador