• Fins a vuit valors de l'IBEX 35 cauen més d'un 2%
  • Pescanova i Service Point tornen a ser protagonistes aquest dijous per les seves fortes pujades i caigudes, respectivament
yellen, fed, janet yellen
11.075,40
  • 185,20
  • 1,70%

L'IBEX 35 tanca per segon dia consecutiu amb pèrdues (10.699,6 punts, -0,71%), una seqüència que el retorna als nivells en què es movia a meitat de maig, després que la primera volta de les eleccions franceses animés l'IBEX 35 amb la victòria d'Emmanuel Macron. Gairebé tots els components de l'índex han tancat en vermell, excepte CaixaBank que s'ha revaloritzat un 1,15%, Grifols, 0,69%, i Abertis, un 0,52%.

Pel que fa als valors que han caigut aquest dijous, destaca el comportament que ha tingut Mapfre amb un descens del 2,98% ArcelorMittal, 2,77% i Acerinox, un 2,42%. Fins a vuit valors del selectiu espanyol han baixat més del 2%, entre ells IAG, Repsol, Indra, Telefónica i Dia.

Els analistes de Barclays han reduït amb 2% el preu objectiu de Telefónica de 9,3 a 9,1 euros. A més l'entitat britànica ha revisat a la baixa les seves previsions d'ingressos i beneficis d'explotació per al període de 2017-2019 amb una reducció del 2% i 3%, respectivament.

Al mercat continu, Pescanova s'ha revalorat un 44,99%, San José, un 21,30% i OHL, un 10,47%, mentre que Service Point s'ha deixat un 37,23%, Quabit, un 5,78% i Aperam, un 3,88%.

Al tancament del mercat s'ha sabut que la companyia italiana Atlantia ha registrat l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Abertis. A més Unicaja sortirà a borsa abans de juliol, després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors hagi aprovat la seva sortida al parquet.

Tot això, després que la Reserva Federal dels Estats Units decidís tornar a pujar els tipus d'interès en la forquilla entre l'1% i l'1,25%. La reunió de la Fed va revelar les previsions dels seus membres, que confirmen que hi ha espai per pujar els tipus una vegada més el 2017. Vuit dels seus integrants situen els interessos a final d'any a l’1,25-1,5%; quatre, a l’1,5-1,75%; i altres quatre, a l’1-1,25%. Per al proper any, els membres preveuen fins a tres pujades més dels tipus d'interès. D'aquesta manera, arribarien al 2-2,25%. Aquest dijous també hi haurà notícies des dels EUA amb les dades d'atur setmanals.

Després de l'anunci, els tres índexs principals de la borsa de Nova York es van girar a la baixa, tot i que el Dow Jones va aconseguir refer-se i va tancar la sessió amb pujades del 0,22%, que el tornen a màxims històrics, fins als 21.374 punts. Per la seva banda, el Nasdaq i l'S&P 500 van registrar pèrdues durant la sessió d'aquest dimecres del 0,41% i 0,10%, respectivament. En aquests moments, els futurs americans registren caigudes del 0,8% de mitjana.

D'altra banda, el Banc d'Anglaterra (BoE) ha pres el testimoni de la Reserva Federal i ha anunciat aquest dijous la seva decisió sobre els tipus d'interès. El banc central ha mantingut el preu del diner al 0,25% per cinc vots a favor i tres en contra. A més, a Luxemburg, els ministres de Finances de l'Eurozona també es reuniran aquest dijous per discutir sobre l'alleujament del deute de Grècia.

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, apunta que "durant la sessió d'aquest dimecres vam comentar que després del tancament en mínims del dia i lleugerament per sota del lateral de les últimes setmanes (10.800) es podia apostar com a escenari més probable una correcció cap a la zona de suport dels mínims de maig als 10.565 punts i per sota no descartàvem, ni descartem, encara un moviment cap al suport dels 10.380 punts, el buit alcista del 24 d'abril. En qualsevol cas la caiguda dels últims dies (del 4% des dels màxims de divendres) continua encaixant dins dels paràmetres normals".

"El mercat sembla estar tractant d'acabar de corregir les importants pujades acumulades des de finals de febrer. Per aquell llavors (i d'això no ha passat tant de temps) l'IBEX 35 cotitzava als 9.600 punts i al començament de maig marcava els 11.185 punts. Ja saben: acció (pujades) - fase de reacció (caigudes) - nou impuls alcista", comenta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador