ep presidenteparlament roger torrent 20180217144002
EUROPA PRESS

Després de l'entrevista d'aquest dilluns al president del Govern, Pedro Sánchez, durant a qual aquest va donar detalls sobre les seves propostes per a Catalunya, la cadena SER ha parlat aquest dimarts amb Roger Torrent, president del Parlament, quan falten escasses hores perquè comparegui el president de la Generalitat, Quim Torra, qui parlarà a les 19 hores d'aquesta tarda.

Torrent ha respost a les idees de Sánchez, que es mostra favorable a un referèndum a Catalunya per votar un nou Estatut i millorar l'autogovern, i ha dit que aquesta proposta "és d'un escenari passat". "El que reclama la societat catalana és decidir el seu futur en un referèndum", ha afegit.

Torrent va negar que Torra s'hagi absentat del Parlament durant els últims mesos. "És clar que ve i vindrà. El primer ple és el debat de política general, està previst per d'aquí a unes setmanes, per a la primera setmana d'octubre", ha precisat.

Roger Torrent ha afirmat també que estan treballant per "defensar la dignitat dels diputats i la sobirania popular" i ha assenyalat que volen evitar que un jutge "toqui el Parlament", i alhora ha qualificat "intolerable" que "un tribunal manipuli les majories parlamentàries de les urnes".

Noticias relacionadas

contador