• Banc Sabadell ha liderat les pujades amb una pujada de més del 4%
  • Els resultats de Caixabank han animat el sector a l'IBEX
  • Liberbank també ha presentat els seus comptes trimestrals, encara que amb un altre resultat
ep gonzalo gortazar jordi gual caixabank
EUROPA PRESS

Els bancs han fet que l'IBEX s'hagi oblidat durant aquesta sessió de Catalunya i, a més, han aconseguit que recuperi els 10.200 punts. De fet, el selectiu ha pujat un 0,44% fins als 10.205,7 punts. Aquesta jornada ha estat marcada per l'inici de la presentació de resultats dels bancs amb Caixabank i Liberbank.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Banc Sabadell ha estat el que ha liderat els avenços, gràcies a una pujada del 4,21% fins als 1,65 euros. El banc presentarà els seus comptes dels nou primers mesos de divendres i ho farà des de Madrid, després del seu canvi de seu social. A la part alta de la taula ha estat acompanyat per Mapfre, que ha pujat un 2,419%.

El sector bancari ha estat empès pels bons resultats que ha presentat CaixaBank, que han fet que tanqui amb una pujada del 0,91% fins als 3,86 euros. El benefici de l'entitat ha estat de 649 milions d'euros, per sobre del que estimava FactSet.

Aquests resultats estan marcats per la integració del banc portuguès BPI. A més, es fan públics enmig dels dubtes per l'impacte futur de la crisi de Catalunya. Després dels resultats, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha indicat que "l'impacte en la situació actual es pot veure en major o menor mesura reflectit el 2018".

El sector bancari ha estat empès pels bons resultats que ha presentat CaixaBank

Els dos bancs amb més pes al selectiu s'han registrat forts avanços. Banc Santander ha pujat un 1,52%, cosa que ha fet que s'hagi convertit en el tercer millor valor de l'IBEX i BBVA, un 1,11%. Bankinter i Bankia també han registrat una bona sessió, amb pujades del 0,94% i del 0,15%, respectivament.

Fora de l'IBEX 35, Liberbank ha estat l'encarregat de retre comptes. L'entitat ha perdut 337 milions d'euros durant el tercer trimestre per les fortes provisions. Aquest any, l'entitat va comptabilitzar pèrdues per import de 270 milions d'euros fins al setembre. Liberbank ha tancat amb una pujada del 0,27%

A la banda de les caigudes, Técnicas Reunidas ha estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda de l’1,82%, després que dilluns liderés els avanços. Merlin, que s'ha deixat un 1,1%, i Amadeus, amb una caiguda del 0,81%, l'han acompanyat a la part baixa de la taula.

EL CONFLICTE DE CATALUNYA

La crisi política estarà molt present, per tant, als comptes que es publiquen aquest dimarts i també estarà molt present mentre se segueix especulant amb la possible compareixença de Carles Puigdemont, president de la Generalitat, al Senat. Puigdemont podria acudir dijous o divendres al Senat, però és que dijous el Parlament de Catalunya ha convocat un ple per debatre l'actual situació, amb l'aplicació de l'article 155, durant el qual es podria votar la declaració de la independència de Catalunya i procedir a la seva proclamació.

Davant d'aquest panorama, és lògic que Catalunya hagi de ser protagonista indiscutible aquesta setmana a l'IBEX, encara que aquestes quatre sessions porten moltes més coses interessants. A més dels múltiples resultats i de la política, tant l'IBEX com la resta de places mundials estaran molt pendents aquest dijous del que hagi de dir Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), que per fi començarà a desgranar els seus plans per anar retirant les seves mesures d'estímul, especialment el seu programa de compra d'actius.

ALTRES MERCATS

Aquest dimarts, l'IBEX ha seguit el camí de la resta de borses del Vell Continent, que han tancat en verd. De fet, ha estat el selectiu espanyol el que ha liderat els avenços del mercat europeu. Així, el CAC 40 de França ha pujat un 0,15%; el DAX 30, un 0,08% i el FTSE 100 de Londres ha tancat amb un avanç del 0,03%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street cotitza amb pujades. De fet, el Dow Jones ha marcat un nou rècord històric sls 23.466,72 punts, després que els resultats de Caterpillar, 3M i McDonald 's hagin estat millor del que s'esperava el mercat. No obstant això, aquest dimarts, Morgan Stanley ha assenyalat que espera una petita correcció del 3% per a la Borsa de Nova York.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que les pujades d'aquest dimarts serveixen per neutralitzar les caigudes amb què començàvem la setmana però poc més. "Des del punt de vista dels gràfics es pot dir que l'IBEX està rebotant des de la base del petit triangle (màxims i mínims decreixents) al qual està donant formar des de fa una mica més de dues setmanes", explica l'analista. Però de poc servirà aquest rebot encara que tingui continuïtat en el curt termini si després d’això no aconseguim polvoritzar la important zona de control, en aquest cas resistència, que presenta en els màxims de setembre, als 10.410 punts.

Aquest nivell és crític ja que, a més, coincideix amb la part superior del canal baixista pel qual s’està desplaçant el preu des de fa pràcticament ja sis mesos. Mentrestant i com es pot observar en l'índex aquest cotitza en el moment actual en zona de ningú, a mig camí entre la base del canal (suport) i la part alta (resistència). "Tot el que passi entremig no tindrà cap interès", conclou José María Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador