• El valor cotitza amb lleugeres caigudes a la borsa, que el fan perdre els 24 euros
  • JP Morgan reitera el consell de neutral sobre el gestor del sistema gasístic
ep presidenteenagas antoni llarden
EUROPA PRESS

Els analistes de JP Morgan Cazenove han retallat un 6% la valoració d'Enagás, fins a 26,50 euros per acció des dels anteriors 28,20 euros per títol, amb un horitzó temporal fins a desembre de 2018.

  • 13,83€
  • 0,80%

Enagás cau lleugerament en borsa, per sota dels 24 euros, de manera que aquests experts anticipen un potencial alcista del 10% fins a finals del proper any. El grup presidit per Antoni Llardén va presentar la setmana passada els seus resultats corresponents al període de gener a setembre.

El benefici després d'impostos va augmentar un 18,4%, fins als 375.700.000 d'euros. Sense tenir en compte els efectes comptables derivats de la consolidació de GNL Quintero per import de 53,2 milions d'euros, el creixement del benefici va ser de l'1,6%.

En aquest sentit, JP Morgan ha reduït un 5,4% les seves estimacions de benefici per a Enagás pel pròxim any fiscal, perquè no maneja previsions massa positives sobre la tendència dels seus resultats orgànics, que s'han situat lleugerament per sota de les seves estimacions el 2017, tot i l'impuls del benefici per l'aportació de GNL Quintero.

A més, aquests experts destaquen que la major part del negoci internacional d'Enagás està denominat en dòlars, de manera que la debilitat de la divisa nord-americana tampoc és un catalitzador positiu per als seus resultats. D'altra banda, esperen que l'empresa dediqui una part més important del seu flux de caixa a reduir deute, amb l'objectiu de fer-la més sostenible a llarg termini.

Noticias relacionadas

contador