• Bankinter és el banc que més destaca, amb un increment dels dipòsits al gener del 25,47%
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de Popular.MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

És Banc Popular -i no BBVA o Bankinter, que avui han presentat resultats- que està sent protagonista aquest dijous a l’IBEX. L'entitat es deixa un 5% ara després que l'AEB (Associació Espanya de Banca) hagi publicat els balanços de la banca a Espanya, que mostren un descens interanual dels dipòsits de Popular al gener del 12%. Per al conjunt del sector, els números reflecteixen un augment als dipòsits de l'1,87%.

  • 0,32€
  • 0,00%

La complicada situació que travessa el banc es reflecteix, una vegada més, en unes dades que suposen un 'negre auguri' de cara als resultats del primer trimestre, que Popular publicarà el proper divendres, 5 de maig. El consens del mercat espera que aquestes pròximes xifres segueixin mostrant números vermells, amb caigudes de més de 200 milions en el benefici net. Això, després de l’enorme forat de pèrdues de 3.485.000 que va publicar a finals de 2016.

Davant la retallada en els dipòsits de Popular, els de BBVA van créixer un 6,23% al gener, mentre que els de Santander van augmentar un 3,93%. Bankinter, que ha presentat resultats aquest dijous i ha anunciat una millora del benefici del 18,7%, fins als 124.400.000, és el banc que més destaca, amb un increment dels dipòsits al gener del 25,47%. Sabadell, per la seva banda, és el banc que registra una pujada més feble, amb alces del 2,1%.

A L'ULL DE L'HURACÀ ...

Popular no aconsegueix sortir de l’"ull de l'huracà", una situació més que complicada que va quedar reflectida en les declaracions del president de l'entitat, Emilio Saracho, durant l'última junta general d'accionistes. Saracho va deixar clar que el banc necessita una ampliació de capital i va plantejar l'opció que l'entitat sigui venuda. De fet, el 'run-run' de les operacions corporatives al sector financer a Espanya ha cobrat força després que Popular hagi penjat el cartell d’'es ven'.

El mercat especula amb la possibilitat que Popular sigui finalment comprada per BBVA, que precisament avui, dijous, ha publicat resultats (el seu benefici millora un 69% el primer trimestre, fins als 1.199.000 d'euros). No obstant això, Sabadell també figura a les travesses com a possible comprador.

Noticias relacionadas

contador