• El sud d'Europa torna a escena de la mà de Grècia i Itàlia
  • Macron es va reunir amb Putin amb la ment posada a les eleccions de juny
broker 720

Arrencada de sessió inesperadament baixista per a l'IBEX, que es desmarca de la resta d'Europa i comença amb caigudes destacades (han passat de ser del 0,7% al 0,5%) i lluita per no perdre els 10.800 punts. Santander i BBVA són els dos valors que més cauen, però la veritat és que tots els títols del selectiu (excepte Mapfre) cotitzen en aquests moments en vermell.

  • 11.100,80
  • -0,48%
El sud d'Europa torna a escena de la mà de Grècia i Itàlia. Els primers volen que els seus creditors arribin ja a un acord. Els segons plantegen eleccions al setembre

Tot això quan queden dos dies per donar per tancat un mes de maig que ha estat tranquil i de transició als mercats i per afrontar un mes de juny que ve carregat de referències importants. L'hi venim explicant en els últims temps. L'IBEX s'enfronta amb dues reunions de bancs centrals durant la primera part del mes que ve, amb dues cites electorals clau, amb una altra cita política de calat en l'àmbit nacional, amb la volatilitat que suposa la 'quàdruple hora bruixa', amb la conclusió de l’'assumpte Popular', amb els resultats d'Inditex... Molts esdeveniments que prometen treure els mercats de la seva letargia.

I és que ja fa bastants jornades que les borses estan excessivament tranquil·les. Pot ser que s'estiguin 'prenent un respir' després de les pujades o pot ser que prefereixin mostrar cauteloses davant del que està per venir... o ambdues coses. En el cas de l'IBEX, i de la resta de places europees, la jornada passada va ser un exemple més de transició i tranquil·litat, augmentat encara més pels festius a Londres i els Estats Units, cosa que va propiciar que el volum de negociació se’n ressentís.

"Seguim tenint el nostre IBEX 35 en zona de ningú (de curt termini), a mig camí entre el suport clau dels 10.380 punts i la resistència que presenta en els màxims anuals (11.185). Tot el que passi dins d'aquest rang no tindrà d'implicacions tècniques de cap tipus", apunta l'expert de 'Bolsamanía’, José María Rodríguez.

Pel que fa a la resta, l'actualitat política segueix sent notícia. Aquest cop en forma de la trobada entre Emmanuel Macron i Vladímir Putin, presidents de França i Rússia, respectivament. Les cròniques parlen que Macron va plantar cara a Putin, de la mateixa manera que fa uns dies destacaven com s'havia mostrat fred amb Donald Trump. Es nota que el president francès està 'fent mèrits' de cara a les pròximes eleccions legislatives dels dies 11 i 18 de juny.

A més, aquest dimarts són notícia també Grècia i Itàlia. El sud d'Europa torna a escena de la mà de tots dos països. A Grècia, el ministre de Finances va dir aquest dilluns que els seus creditors han d'arribar a un acord sobre les mesures d'alleugeriment del deute durant la reunió que també tindrà lloc en aquest complet mes de juny a punt d'arrencar. Mentrestant, l'exprimer ministre italià, Matteo Renzi, ha assenyalat durant el cap de setmana que semblava apropiat que el seu país celebrés les seves properes eleccions al mateix temps que Alemanya, és a dir, el proper mes de setembre.

Pel que fa al Regne Unit, que està a punt de celebrar les seves eleccions al juny, Theresa May i el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, van resumir ahir les seves propostes sobre un acord per al Brexit. May va reiterar que prefereix que no hi hagi acord amb la Unió Europea (UE) a un mal acord. Per la seva banda, Corbin va garantir un pacte si el Partit Laborista guanya les eleccions.

Pel que fa a les dades de la jornada, l'IPC interanual d'Espanya baixa set dècimes al maig, fins a l’1,9%, per la gasolina i els paquets turístics. A més, avui es publiquen el sentiment econòmic i les dades de confiança empresarial per a la zona euro.

Noticias relacionadas

contador