brokercb308

Després de pujar un 2,5% durant el mes de juliol, l'IBEX 35 comença agost en vermell. El selectiu ha caigut un 0,72%, de manera que ha perdut el nivell dels 9.800 punts (9.799). Així, continua sense decidir-se a atacar la seva primera resistència, els 9.900 punts.

  • 10.854,40
  • -2,22%

DIA repeteix com un dels valors més baixistes d’aquesta sessió després de la caiguda del 6,5% de dimarts. Durant aquesta sessió, s'ha deixat un altre 2,14%, fins a tancar als 1,872 euros, un nou mínim històric. A més, al llarg de la sessió ha marcat un nou mínim històric intradia, als 1,8240 euros.

CIE Automotive (-2,59%) tanca com el pitjor valor de la sessió, juntament amb DIA, ACS (-2,08%), Colonial (-2,06%) i Merlin Properties (-2,02%). Però també els grans valors del selectiu han llastat l’IBEX; principalment Banc Santander (-1,38%) i BBVA (-0,99%), tot i que també Telefónica (-0,39%). L'operadora ha anunciat aquest mateix dimecres que no cobrarà la primera factura als clients d'O2 en compensació pels errors en les altes.

Per la seva banda, Amadeus també tanca en vermell (-0,85%) després d'anunciar que està negociant per adquirir TravelClick, un fabricant de programari al servei de la indústria hotelera.

Pel que fa a la presentació de resultats, avui ha estat el torn de Red Eléctrica (-0,69%), que ha anunciat un benefici de 357 milions d'euros durant els sis primers mesos del any, un 5% més enfront d'un any abans. També ha presentat xifres Arcelor Mittal (+2,24%), que tanca com el valor més alcista de l'IBEX després d'anunciar un 31,5% més de beneficis durant el primer semestre. Al costat d’ArcelorMittal, a la part alta de la taula s'han situat Viscofan (+1,53%) i Meliá (+1,07%).

Al Mercat Continu, nova caiguda per Duro Felguera (-12,19%) el primer dia que han entrat en circulació les accions de l'ampliació.

Pel que fa a Europa, jornada també de pèrdues entre els grans índexs del Vell Continent, amb el Footsie 100 com el més baixista (-1,2%).

REUNIÓ DE LA FED

La Reserva Federal (Fed) és la gran protagonista d'aquest dimecres. És veritat que aquesta trobada de la Fed de juliol-agost (la reunió va començar ahir i les conclusions se’n coneixen avui) no és especialment rellevant. Ni hi haurà roda de premsa posterior ni actualització de les projeccions dels membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), però sí que hi ha ganes de veure si el comunicat deixa encara més oberta la porta a una pujada de tipus (la tercera l’any) que ja tothom espera per a la trobada de setembre.

ANÀLISI TÈCNICA

"I al cinquè dia l'IBEX va corregir". Així resumeix José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, la sessió d'aquest dimecres, després de quatre sessions a l'alça: "Encara que tampoc és que el saldo fos espectacular, tot s'ha de dir". L'expert assenyala que l'índex segueix sense poder amb la resistència dels 9.900 punts ("tenim un buit baixista emplenat, però no tancat, als 9.980 punts"). En la seva opinió, les caigudes d'aquesta sessió encaixen dins del que pot ser "un simple 'retrocés temporal' al nou suport, abans resistència, dels 9.800 punts. "Perforar els 9.800 seria un senyal de debilitat que pot acabar portant-nos de nou als 9.640 punts", adverteix.

Per sobre, pel que fa a les resistències, Rodríguez destaca que l'IBEX té el rang de preus comprès entre els 9.900 i els 10.030 punts. "La part superior del potencial triangle al qual hem estat fent referència en els últims temps passa per aquí, pels 10.030 punts", explica. I conclou que, només si superem aquesta resistència "amb comoditat i en preus de tancament ("i si és en espelmes setmanals, millor que millor")," començarem a mirar el nostre selectiu amb uns altres ulls".

Noticias relacionadas

contador