ep manifestacion duro felguera
EUROPA PRESS

Després de desplomar-se aquest dimarts un 79%, els títols de Duro Felguera tanquen aquest dimecres amb nous descensos voluminosos, en aquest cas del 12,19%, en el dia en què comencen a cotitzar més de 4.000 accions procedents de l'ampliació de capital a un preu nominal de 0,01 euros.

  • 0,58€
  • -0,51%

La cotització d'aquestes noves accions estava prevista per a aquest dijous, 2 d'agost, però finalment l'enginyeria va comunicar durant la passada jornada que aquestes començarien a cotitzar aquest dimecres, 1 d'agost.

Precisament, amb motiu de l'entrada en circulació d'aquests nous títols, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) alertava dimecres passat, 25 de juliol, que calia extremar la cautela a l'hora d'invertir en Duro Felguera. "(...) S’insta els inversors a actuar amb especial cautela en les seves decisions d'inversió respecte al valor", assenyalava el regulador en un avís molt poc habitual.

Duro Felguera va concloure la seva ampliació el passat dilluns 23 de juliol. L'enginyeria va aconseguir els 125.700.000 d'euros que buscava a la tercera volta de l'ampliació, durant la qual va recaptar 80 milions d'euros. Durant les dues primeres, Duro Felguera va arribar als 49 milions d'euros.

Davant d’aquesta situació, la CNMV cridava l'atenció sobre el nivell actual de cotització de les accions (que el passat 25 de juliol era de 0,2005 euros) i precisava que aquest representa més del 600% del preu d'emissió de les noves accions.

Així mateix, al comunicat apuntava que "els actuals accionistes de l'enginyeria, titulars en el seu conjunt de 144 milions d'accions, veuran diluïda de manera molt significativa la seva participació com a conseqüència de l'ampliació de capital". Les accions existents abans de l'ampliació de capital passaran a representar en conjunt el 3% de la nova xifra de capital social, advertia.

Noticias relacionadas

contador