ibex portada bolsa mercados
11.366,30
  • 127,00
  • 1,13%

L'IBEX ha tancat pla als 9.204 punts. Durant la jornada ha aconseguit acostar-se a la resistència dels 9.260 punts, tot i que finalment s'ha desinflat. Així comença una setmana que estarà marcada pel Brexit i per un possible acord comercial entre la Xina i els Estats Units. De fet, l'optimisme al voltant d'aquest segon assumpte ha portat el Xangai xinès a revalorar-se un 5% aquesta matinada.

"En teoria, tancar per sobre (dels 9.260 punts) amb comoditat i en preus de tancament s'hauria d'interpretar com un senyal de fortalesa (per a l'IBEX). I si és capaç de saltar per sobre amb claredat, ho serà. Més que res perquè això serviria per construir un nou mínim creixent i això sempre és positiu. Però hi arribaríem cansats, només cal veure la sobrecompra diària", adverteix José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit empresarial, el tema a Espanya segueix sent aquesta intenció d’Abanca de llançar una OPA sobre Liberbank que, segons va dir divendres, estava condicionada al fet que aquesta última li deixés accés als seus llibres. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha informat a Abanca que no pot condicionar el llançament de l'OPA a aquest accés als llibres i li ha donat un termini de deu dies perquè aclareixi si llançarà o no l'oferta. Liberbank s'ha deixat un 0,47% en borsa, tot i que ha arribat a caure més d'un 3%, mentre que Unicaja ha pujat un 4,29%.

Respecte a les presentacions de resultats, avui ha estat el torn de CIE Automotive, que va obtenir un benefici net de 396.800.000 d'euros el 2018, un 84% més que el 2017. El fabricant de components automobilístics ha estat el valor més alcista de l'IBEX amb un repunt del 3,52%.

Almirall també ha presentat els seus comptes de l'exercici passat, durant el qual va obtenir un benefici de 77,7 milions d'euros, davant les pèrdues de 304 milions registrades l'any anterior. Davant d'aquestes xifres, les accions de la companyia han repuntat un 4,02% al Mercat Continu.

En altres mercats, el barril de cru Brent, de referència a Europa, ha cedit més d'un 3% al tancament del mercat espanyol, fins als 64,92 dòlars, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, hagi demanat a l'OPEP que relaxi els preus del cru. Al mercat de divises, l'euro s'ha canviat per 1,1356 dòlars.

GUERRA COMERCIAL I BREXIT

Respecta a la guerra comercial, està previst que el president dels Estats Units, Donald Trump, anunciï l'ajornament de la data límit -l’1 de març- que suposaria l'increment dels aranzels sobre productes xinesos. Els dos països segueixen treballant per arribar a un acord comercial. Si s'arriba a un pacte, Trump va dir que hi haurà una cimera amb el president xinès Xi al març.

El president dels Estats Units va tuitar que les dues nacions havien tingut "negociacions productives" en alguns dels temes complicats que divideixen a Washington i Beijing, abans d'afegir: "demoraré l'augment aranzelari per part dels Estats Units ara programat per l'1 de març".

Mentrestant, persisteix la incertesa política sobre Brexit, tot i que l'ajornament és una possibilitat cada vegada més tangible i això convida a cert optimisme. La primera ministra britànica, Theresa May, ha endarrerit la votació al Parlament prevista per a aquesta setmana al 12 de març. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista pel 29 de març.

"La lliura es manté estable als 1,3065 dòlars. Els operadors de lliures esterlines estan adoptant un enfocament clarament optimista, ja que s'espera que Theresa May posi al dia el Parlament sobre els seus avenços en les converses amb Brussel·les per modificar l'acord de suport irlandès. Theresa May també ha dit que celebrarà una votació significativa al Parlament el 12 de març, just dues setmanes abans que el Regne Unit abandoni la UE. Aquesta és una aposta que espera que li doni més temps per a les negociacions. Però corre el risc de enfurir els ministres que ja estan disposats a rebel·lar-s’hi", assenyala Jasper Lawler, analista en cap de London Capital Group.

Noticias relacionadas

contador