• La Reserva Federal d'Estats Units publicarà la seva decisió sobre tipus aquest dimecres
  • El Banc d'Anglaterra donarà a conèixer el resultat de la seva reunió del dijous
  • Gegants empresarials com Google, Starbucks, Apple o Facebook s'uneixen contra les mesures migratòries de Trump
bolsa madrid

L'Ibex ha arrencat la setmana igual que el temps en la major part d'Espanya, grisa. Després d'acabar el dilluns amb caigudes de l'1,5%, aquest dimarts l'Ibex arrenca amb lleus pujades liderades per la banca. Després de perdre un 1,5% el dilluns, aquest dimarts puja un 0,5% per recuperar els 9.400 punts.

  • 11.158,90
  • 1,60%

Mentrestant, el conjunt dels inversors segueix mirant als Estats Units amb certa preocupació davant una possible escalada del proteccionisme, un conjunt d'empreses americanes ja ha mostrat el seu desacord amb les noves mesures migratòries de Trump. Entre elles es troben gegants com Starbucks, Apple, Facebook o Google.

Aquesta setmana estarà carregada de decisions sobre tipus d'interès en tres de les principals economies globals, encara que no s'esperen canvis per part de cap banc central. El primer a decidir ha estat el Banc del Japó (BoJ), que aquesta matinada ha mantingut el preu del diner en el -0,1%, tal com estava previst pel mercat. Li seguiran la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) aquest dimecres i el Banc d'Anglaterra (BoE) el dijous.

A l'apartat de resultats empresarials, aquest dimarts publiquen els seus comptes la sueca H&M i les americanes Pfizer, Exxon i Apple.

En el pla macroeconòmic, a més de la decisió sobre tipus, al Japó s'han presentat dades sobre despesa de les llars i producció industrial, que han quedat per sobre de l'esperat.

A la Xina i Hong Kong les borses han seguit tancades per la festivitat de l'any nou xinès. A Europa, aquest dimarts s'han publicat dades sobre vendes detallistes a Alemanya, que han estat pitjors de l'esperat, seguits de l'IPC de França (1,6%), Espanya (3%) i Zona Euro, que es publica després. Més tard, Alemanya donarà a conèixer la desocupació corresponent a Gener. De tornada a Espanya, es coneixerà el balanç per compte corrent relatiu a novembre i a mitjan matí es publiquen el PIB i la desocupació del conjunt de l'Eurozona. Als Estats Units es publicarà la confiança del consumidor de The Conference Board.

Noticias relacionadas

contador