• El ien es manté ferm, impulsat pel BoJ
  • L'euro/dòlar, confinat entre els 1,06 dòlars i els voltants dels 1,08 dòlars
0cb916

El dòlar ha notat com les polítiques, cada vegada més dràstiques, del flamant president dels EUA, Donald Trump, sobre immigració han obert una profunda bretxa en el seu avanç i les vendes han guanyat ‘momentum’ en el bitllet verd. El ien, que ha posat en joc, una vegada més, el seu paper d'actiu refugi, s'ha vist beneficiat pel cop a el ‘bitllet verd’, mentre l'euro segueix sense poder aprofitar la feblesa del seu rival i repuntar més enllà dels 1,07 dòlars.

La divisa nipona encapçala els guanys contra la moneda nord-americana, fins a marcar un mínim en els 113,240 iens durant la passada matinada. Al bon to de la moneda ha contribuït la lleu millora de les previsions del Banc del Japó (BoJ) sobre l'economia nipona. En concret, el regulador preveu que el PIB s'expandeixi en l'actual exercici fiscal del Japó un 1,4% i durant el proper un 1,5%, la qual cosa suposa un repunt en les seves estimacions de quatre i dues desenes respectivament.

El banc central governat per Haruhiko Kuroda ha assegurat també que espera que la inflació repunti al llarg dels mesos vinents fins a aconseguir l'entorn del 2% que té com a objectiu l'entitat. El ien ha reaccionat a l'alça, en conseqüència i s'allunya més d'un 1% del nivell dels 115 iens.

L'euro cotitza pràcticament plà i no pot aprofitar les vendes que dominen al seu rival estatunidenc

L'EURO NO ACONSEGUEIX DESEMBARASSAR-SE DE LA PRESSIÓ A LA BAIXA

L'euro, per la seva banda, cotitza pràcticament pla i no aconsegueix aprofitar les àmplies vendes que dominen al seu rival nord-americà. No obstant això, va camí de tancar el mes de gener amb guanys d'un 1,7% contra el dòlar, després de remuntar des d'un mínim d'11 dies aconseguit en l'arrencada de setmana en els 1,0620 dòlars.

La ració de feblesa que viu la 'moneda única' té el seu origen a les declaracions del membre del Banc Central Europeu, Walter Nowotny, suggerint que les discussions sobre la reducció dels estímuls de l'entitat són prematures. Segons assenyalen experts de Danske Bank, l'euro/dòlar es veurà confinat al rang entre els 1,0350 i els 1,0750 dòlars en els mesos vinents.

Però més en el curt termini, l'euro/dòlar s'està movent dins d'un rang de preus bastant estret, entre la zona dels 1,06 i els voltants dels 1,08. Però des del punt de vista tècnic, apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, "no hi ha novetats ni tampoc n'hi haurà, almenys mentre el preu segueixi encaixat dins del rang de preus comprès entre els 1,03394 com a suport i els 1,08735 com a resistència". "Qualsevol desplaçament del preu dins d'aquest rang no tindrà implicacions de cap tipus", assegura Rodríguez.

euro/dólar

Noticias relacionadas

contador