• Banc Sabadell ha caigut un 4,37% després de la seva col·locació accelerada del 2,99%
  • ArcelorMittal no se situava en aquests nivells des de juny de 2015
  • A l'altra banda de l'Atlàntic, Wall Street continua de ral·li amb màxims històrics
WallStreet-1

L'IBEX-35 ha tancat amb una pujada del 0,43% fins als 8.661,5 punts. D'aquesta manera, el selectiu s'ha allunyat dels seus mínims, malgrat el desplom de Banc Sabadell. L'entitat ha estat el valor amb pitjor comportament a l'índex espanyol a causa de la seva col·locació accelerada del 2,99% del seu capital.

No obstant això, en el costat dels guanys destaca la pujada de Banc Popular del 6% fins als 0,9 euros. L'entitat està ultimant el finançament per al seu projecte immobiliari amb set entitats. De fet, Banc Popular podria haver aconseguit ja tancar un preacord amb els inversors que finançaran aquest projecte en el qual estarien Citigroup, Deutsche Bank,Crédit Suisse, Morgan Stanley i JP Morgan.

En el costat dels guanys destaca la pujada de Banc Popular del 6% fins als 0,9 euros

Un altre valor a destacar aquesta jornada és ArcelorMittal que ha pujat un 5,88% fins als 7 euros. El valor no se situava en aquests nivells des de juny de 2015. El tercer valor amb millor comportament aquest dimarts ha estat ACS que ha pujat un 2,24% fins als 27,15 euros.

D'altra banda, Sabadell ha caigut un 4,37% fins als 1,2 euros i és sens dubte la notícia empresarial de la sessió. Deutsche Bank ha anunciat aquest dimarts que ha conclòs la col·locació accelerada del 2,99% del banc, fins ara propietat de l'empresari colombià Jaime Gilinski, a un preu d'1,20 euros per acció. Això suposa un descompte aproximat del 5% (4,9%) sobre el preu de tancament d'aquest dilluns i implica que l'empresari ha incorregut en minusvalideses posat que va entrar en 2013 a Sabadell a 1,64 euros.

Grifols l'ha acompanyat en la part baixa de la taula amb una caiguda del 2,07% fins als 17,95 euros. Gamesa ha estat el tercer valor amb pitjor comportament del selectiu, ha registrat una caiguda de l'1,53% fins als 18,6 euros. En el costat de les pèrdues, aquest dimarts cal destacar que Inditex ha estat l'únic pes pesant de l'índex espanyol que ha tancat en negatiu. La companyia tèxtil s'ha deixat un 0,14% fins als 31,39 euros.

Al Mercat Continu, Talgo ha estat el líder indiscutible de la sessió. La companyia ha pujat un 13,56% fins als 4,85 euros després de proclamar-se finalista de el “macrocontrato” de l'AVE. CAF és una altra de les finalistes, però ha tancat amb una pujada del 0,22% fins als 360,2 euros.

En la resta de borses del Vell Continent s'ha tornat a expandir el verd. El FTSE 100 de Londres ha pujat un 0,57%; el CAC 40 francès un 0,38%, en aquest cas, sembla que els mercats no temen de moment a un triomf de Marie Le Pen. El DAX alemany s'ha revaloritzat un 0,22%.

En l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street va tancar el dilluns en màxims històrics. S&P, Dow Jones, Nasdaq Composite i Russell 2000 van marcar alhora màxims històrics després de tancar amb moderades alces. A més, aquest dimarts, el Dow Jones ha marcat un màxim intradia en els 19.030 punts. A l'hora del tancament del mercat a Europa, els principals índexs del parquet novaiorquès cotitzaven sense rumb fix (Dow Jones: +0,10%; S&P 500: -0,09% i Nasdaq +0,05%).

Talgo ha estat el líder indiscutible de la sessió. La companyia ha pujat un 13,56% fins als 4,85 euros

DE TORNADA AMB EL PETROLI

Pel que fa al mercat de matèries primeres, el proper 30 de novembre comença la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) a Viena en la qual s'espera que s'arribi a un acord per congelar la producció de cru en els 32,5 milions de barrils diaris.

En l'últim mes, les diferències entre alguns països membres com Iran, l'Iraq i Aràbia Saudi ha fet que el preu del cru se situï en mínims anuals. No obstant això, dilluns passat, el president de Rússia, Vladimir Putin, va assegurar que recolzaran l'acord de congelar la producció, quelcom que va fer que el preu del petroli es disparés més d'un 4,5%.

Aquest dimarts, a l'hora del tancament del mercat europeu, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitzava amb lleugeres caigudes del 0,27%fins als 48,8 dòlars i el barril del West Texas, referent a EUA, també caiguda un 0,93% fins als 47,76 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

“A la vista del gràfic diari del nostre selectiu és fàcil entendre com les pujades d'aquest dimarts no signifiquen res, manquen d'implicacions tècniques de qualsevol tipus. Són un simple rebot dins de l'estret moviment lateral dels últims dies”, explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Els nivells diaris de "sobrevenda" són extrems, la qual cosa en condicions normals s'hauria d'interpretar com l'inici d'un important rebot. Rebot que d'altra banda no sembla arribar mai. “En qualsevol cas i sempre que no es perfori el suport dels 8.540 punts, els mínims de setembre, no perdrem l'esperança. En el molt curt termini la resistència més immediata la trobem en els 8.755 punts i per damunt els 9.054 punts”, conclou l'expert.

contador