• Totes les borses del Vell Continent han tancat amb caigudes, excepte l'FTSE 100
  • Wall Street cotitza també amb caigudes, encara que moderades
  • La recrudescència de la guerra comercial entre els EUA i la Xina ha desestabilitzat els mercats
broker709340
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Jornada en vermell per a les borses mundials. En el cas de l'IBEX 35, l'índex ha pogut mantenir els 9.500 punts malgrat caure un 0,38%. La resta de borses del Vell Continent ha seguit el mateix camí i totes, a excepció de l’FTSE 100 de Londres, han tancat amb caigudes. No obstant això, cal destacar que tant l'IBEX com les altres borses han reduït les vendes durant la sessió, ja que en el cas del selectiu espanyol ha arribat a caure un 1,2%, pressionat per la guerra comercial entre els EUA i la Xina.

Les borses europees continuen mostrant la seva feblesa enmig de la recrudescència de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units. La 'lluita' entre aquests dos gegants econòmics s'ha accelerat durant les últimes hores. D'una banda, els EUA ha fet pública la llista de 1.300 productes xinesos sobre els quals imposarà aranzels del 25%. Davant d'aquesta decisió, la resposta de la Xina no s'ha fet esperar, en menys d’11 hores ja ha anunciat l'aplicació d'un gravamen del 25% a les importacions des dels EUA de 106 productes, incloent-hi automòbils, soja i whisky.

Més pugen IBEX 35
Melia Hotels 11,41€ 0,17 1,51%
Dia 3,42€ 0,05 1,42%
Repsol 14,65€ 0,15 1,00%
ENAGAS 22,22€ 0,18 0,82%
TECNICAS REUNID... 24,77€ 0,18 0,73%
Més baixen IBEX 35
ARCELORMITTAL 24,74€ -0,93 -3,60%
SIEM GAM REN EN 12,82€ -0,39 -2,92%
Mediaset Españ... 8,10€ -0,12 -1,46%
INTL. CONS. AIR 6,90€ -0,08 -1,12%
AMADEUS IT GRP ... 58,64€ -0,66 -1,11%

Això ha passat factura als valors de l'IBEX, sobretot, en aquells més exposats als EUA i la Xina. D'aquesta manera, Arcelor Mittal ha estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda del 3,6%, i és que la companyia acerera és una de les més afectades per la seva exposició als EUA.

Siemens Gamesa ha caigut un 2,92% en un dia marcat per la reunió entre el president de Siemens AG, Joe Kaeser, amb el d'Iberdrola, Ignacio Sánchez-Galán. Aquesta reunió es produeix en un moment d'enfrontament per la gestió de la companyia fusionada.

El tercer valor amb pitjor comportament ha estat Mediaset, que s'ha deixat un 1,46%. No obstant això, no ha estat bon dia tampoc per als cinc grans de l'IBEX, ja que tots han tancat amb caigudes, en destaca la de Telefónica del 0,7% i la de Banc Santander, del 0,5%.

D'altra banda, Meliá Hotels ha estat el valor que ha registrat la major pujada de la sessió, un 1,5% fins als 11,4 euros. L’ha seguit DIA, que s'ha revalorat un 1,42%. La cadena de supermercats va anunciar aquest dimarts, al tancament del mercat, un acord amb Nanjing Suning.com Supermarket, societat pertanyent al grup xinès Suning, per a la venda del 100% de les accions de les societats xineses Xangai Dia Retail i DIA (Xangai) Management Consulting Services, operació que suposarà la sortida del grup del mercat xinès.

Al Mercat Continu, aquest dimecres cal destacar la pujada d'Oryzon, de més del 3% després de rebre l'aprovació del regulador espanyol per avançar en els assajos d’ORY-2001 per Alzheimer. D'altra banda, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès de manera cautelar la cotització d'Hispana una mica abans del tancament del mercat per l'interès de Blackstone.

ALTRES MERCATS

Totes les borses mundials han patit. En el cas de les europees, el DAX 30 s'ha deixat un 0,4%; el CAC 40, un 0,2%. Per la seva banda, l’FTSE 100 de Londres ha pujat lleugerament un 0,05%. A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street cotitza amb caigudes moderades, pressionat per la tensió entre els EUA i la Xina. A més, s'ha publicat l'informe d'ocupació d'ADP, que ha mostrat la creació de 241.000 llocs de treball.

Pel que fa a l'euro, la moneda comunitària puja un 0,26% en el seu canvi contra el dòlar fins als 1,2303 'bitllets verds'. Finalment, el petroli cau un 0,75%, fins a fregar els 63 dòlars en el cas del West Texas i els 68 dòlars en el cas del Brent.

Pel que fa a l'actualitat de la jornada, cal destacar la publicació de l'IPC de la Zona Euro de març, que ha pujat un 1,4%, tal com s'esperava. "La principal publicació d'avui serà la inflació de la zona euro. En línia amb les xifres dels països publicades la setmana passada, esperem que la inflació general arribi a l'1,5% al ​​març, recolzada per un augment temporal de la inflació subjacent fins a l'1,2% a causa de l'efecte de la Setmana Santa", assenyalaven els experts de Danske Bank al seu informe de primera hora.

"Tot i l'augment esperat al març, no esperem que la inflació general trenqui per sobre de l'1,3% el 2018, ja que la pressió subjacent dels preus segueix sent moderada i ni el creixement salarial, que roman per sota de la mitjana històrica, ni la nostra estimació d'inflació 'súper core' apunten un fort augment de la inflació subjacent a curt termini", afegien aquests analistes. La inflació subjacent ha pujat finalment un 1,0%.

També s'ha publicat la taxa d'atur de la zona euro, que ha pujat un 8,5%, tal com es preveia i davant del 8,6% previ.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que l'única cosa interessant de la sessió d'aquest dimecres és que el selectiu tanca lluny dels mínims de la sessió. Per la resta tot segueix igual. Des dels màxims assolits a finals de gener, tenim impecables màxims i mínims decreixents i, per tant, la fase correctiva, rebots a part, roman intacta. "Això és, mentre no saltem (almenys) per sobre de l'últim màxim decreixent, als 9.657 punts, no tindrem res", explica.

En realitat l'única cosa per on agafar-nos en el curt termini el trobem en el fet que els dos grans futurs europeus (DAX i Euro Stoxx 50) s'han respectat en tot moment els suports que presenten en els mínims anuals, és a dir als 11.700 punts del futur del DAX i als 3.170 punts del futur de l'Euro Stoxx 50. I en el fet que els nivells de por a l'altre costat de l'Atlàntic llancen lectures extremes, cosa que en condicions normals hauria de ser l'avantsala de (almenys a curt termini) d'un important rebot. El Dow Jones va rebotar aquest dimarts, al tick, des dels mínims de febrer. Igual que l'S&P 500 ho ha tornat a fer des de l’MM200 diària. "Per tant i mentre els suports segueixin funcionant caldria apostar per un rebot de certa entitat. I després, ja veurem", conclou.

Noticias relacionadas

contador