• Les disposicions d'aquesta línia finançaran el 70% de l'import de les adquisicions de sòl i de la seva corresponent IVA
ep felix abanades

La immobiliària Quabit ha anunciat aquest dimecres la signatura d'una línia de crèdit de 50 milions d'euros amb determinats fons assessorats per les companyies Taconic Capital i Grup Royal, segons informa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CMNV).

  • 0,40€
  • -1,48%

"La finalitat d'aquesta línia de crèdit és finançar l'adquisició de sòls finalistes enfocats a la promoció d'actius immobiliaris residencials, tot això en els termes previstos a la documentació subscrita", ha indicat la companyia al seu comunicat. La signatura d'aquesta línia de crèdit s'emmarca en l'esquema de finançament de noves inversions previst per Quabit al seu Pla de Negoci 2017-2022.

La companyia que presideix Félix Abanades destaca que en aquest acord es recull que les disposicions d'aquesta línia finançaran el 70% de l'import de les adquisicions de sòl i de la seva corresponent IVA. El 30% restant serà finançat per la immobiliària.

Les disposicions s'han de fer durant els primers nou mesos de vigència del contracte, contemplant-se la devolució dels fons disposats al venciment, als quatre anys, de la línia de crèdit, amb la possibilitat de realitzar amortitzacions anticipades i reutilitzar els fons per realitzar noves inversions.

Per a cada un dels projectes que es financin s'utilitzarà una societat participada indirectament per Quabit al 100%. Aquestes participacions seran la garantia dels préstecs quedant, si cal, lliure el sòl per al finançament bancari de la promoció.

El tipus d'interès que s’aplicarà serà del 15% anual sobre l'import disposat que es podrà pagar al venciment del crèdit, segons ha informat al comunicat. Aquest acord estableix retribucions variables addicionals en funció dels escenaris de rendibilitat de les promocions. Les societats podran subscriure finançament bancari sobre els sòls adquirits a tipus de mercat hipotecari, cosa que reduiria considerablement el cost del finançament, i podria augmentar la capacitat de finançament de l'acord.

Noticias relacionadas

contador