• El Kospi i Hong Kong s'emporten la pitjor part aquest dimecres
cbasia short2

Els principals índexs del continent asiàtic deixen un resultat mixt en una sessió durant la qual ha escrit un nou capítol de les tensions comercials entre els EUA i la Xina. El gegant asiàtic ha avisat que prendrà mesures per contrarestar la llista detallada que ha publicat Washington, de 50.000 milions de dòlars en aranzels a múltiples importacions xineses.

  • 24,06€
  • -1,11%

L'optimisme amb què arrencava la sessió, després de la pujada d'un 1% de Wall Street d'aquest dimarts, s'ha anat diluint a mesura que s'han tornat a incrementar les tensions comercials entre les dues primeres potències mundials. Entre els parquets que més han patit hi ha el Kospi sud-coreà, que es deixa un 1,33%, afectat per Samsung Electronics, que tanca amb un declivi del 2,29%.

Entre els perdedors, se situa el Hang Seng de Hong Kong, que es deixa un 0,74% i la borsa de Singapur, que també cedeix un 0,66%. Malàisia perd un 0,18% i Tailàndia, un 0,77%.

De l'altre costat de la balança, el Nikkei aconsegueix acabar la jornada en positiu, amb un auge del 0,13%, encara que el ien ha tornat a avançar contra el dòlar, ja que els operadors han limitat, de nou, la seva gana pel risc i han girat la mirada cap als actius considerats refugi. El dòlar es canvia de mans en 106,50 iens.

Els parquets xinesos també han aconseguit tancar en el verd, amb un avanç d'un 0,28%, Xangai, encara i que Shenzhen s'ha donat la volta i acaba marginalment en el vermell, amb una caiguda del 0,07%.

Noticias relacionadas

contador