• El consens espera que el banc central comenci a reduir la mida del seu balanç
  • A més, aquest dimecres Inditex serà protagonista en presentar els seus resultats trimestrals
cbyellen74

L'IBEX 35 tanca amb ascensos moderats del 0,39%, fins als 10.378,40 punts. El selectiu espanyol segueix intentant superar sense èxit la resistència de curt termini situada als 10.400 punts, recolzat en el comportament positiu de grans valors com Repsol (+1,06%), Santander (+0,89%), BBVA (+0,62%), Inditex (+0,46%), Telefónica (+0,32%) i Iberdrola (+0,3%).

  • 11.154,60
  • 1,56%

Tot i que el valor més alcista de l'IBEX ha estat Siemens Gamesa (+3,36%), que intenta recuperar-se del seu enfonsament borsari registrat durant els últims mesos. En segona posició, s'ha situat l'aerolínia IAG (+2,45%), beneficiada pels problemes d'un dels seus rivals a Europa, Ryanair, a causa de les cancel·lacions massives de vols.

Els títols que més han baixat a l'IBEX han estat Arcelor Mittal (-1,72%) i Aena (-1,55%), seguits de Meliá Hotels (-1,14%) i Caixabank (-0,84%).el petroli Brent

Al Mercat Continu, OHL ha rebotat un 3% i ha recuperat les pèrdues d'ahir. Les seves accions registren una alta volatilitat des que els Villar Mir van reconèixer que negocien la venda d'una participació important en el capital.

A altres mercats, l'euro puja un 0,17%, fins als 1,1974 dòlars, mentre cau un 0,3%, fins a 55,30 dòlars. A més, l'unça d'or es revalora un 0,1%, fins a 1.311 dòlars, mentre la prima de risc d'Espanya baixa lleugerament fins als 114 punts. Per la seva banda, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cau lleugerament fins a l’1,59%.

COMENÇA LA REUNIÓ DE LA FED

A nivell internacional, aquest dimarts ha arrencat la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed) les conclusions de la qual es coneixeran aquest dimecres, a les 20 hora espanyola. S'espera de Janet Yellen, màxima responsable de l'organisme, que doni dates per reduir el balanç de la Fed i que ofereixi alguna pista sobre si veritablement hi haurà una nova pujada de tipus abans de final d'any. Aquesta trobada és, sense cap dubte, la cita més important d'una setmana que es tancarà diumenge amb les eleccions alemanyes.

Els mercats arriben a aquesta cita amb la Fed amb considerable força. Wall Street continua marcant màxims històrics jornada rere jornada i aquesta matinada el Nikkei ha pujat prop d'un 2%. Pel que fa a les places europees, van acabar la passada sessió en verd i aquest dimarts han registrat també suaus ascensos.

Al llarg d'aquest dimecres, a més de les conclusions de la Fed, a Espanya es publicaran les xifres d'Inditex. Es preveu que la fortalesa de l'euro passi factura als comptes de la tèxtil gallega però, després de viure jornades de fortes caigudes, pot ser que els inversors aprofitin la comunicació d'aquests resultats per comprar... o no.

A causa de l'important pes que té Inditex a l'IBEX, els inversors seguiran amb especial atenció tot el que hagi de comptar la companyia. Els analistes de Morgan Stanley han retallat el seu consell de sobreponderar a mantenir i el preu objectiu a 30 des de 38 euros per acció. Els seus títols han pujat un 0,46%, fins a 32,68 euros.

COREA DEL NORD I MÉS REFERÈNCIES

Al pla geopolític, Corea del Nord, a nivell internacional, i Catalunya, a nivell 'local', segueixen centrant l'atenció. Un nou informe, en aquest cas de Credit Suisse, alerta que la tensió entre Catalunya i l'Estat anirà creixent. Tot això enmig dels moviments d'Hisenda per controlar els comptes catalans i dels debats sobre l'aplicació de l'article 155. Queden 11 dies per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Respecte a Corea del Nord, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a pujar la temperatura del forn a la crisi amb Corea del Nord, en assegurar que atacarà Corea del Nord si Kim Jong-un segueix amenaçant el seu país. Durant l'Assemblea General de l'ONU, Trump ha criticat que un "grup de criminals", amb "l'Home Coet" al capdavant, intenti fer-se amb armament atòmic en una "missió suïcida", violant per a això diverses resolucions aprovades durant els últims anys pel Consell de Seguretat de l'ONU. "És hora que Corea del Nord es doni compte que la nuclearització no és un futur acceptable", ha afegit.

Pel que fa a la resta, aquest dilluns, el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, va dir que qualsevol augment en els tipus d'interès que pugui donar-se durant els propers mesos seria limitat i gradual, cosa que va portar la lliura esterlina a retirar-se del seu nivell més alt des del Brexit.

Pel que fa a l'agenda de dades macro del dia, el sentiment econòmic que publica el ZEW ha pujat fins als 17 punts al setembre comparat amb la caiguda fins als 10 punts del mes d'agost i així ha superat les expectatives del mercat que el situaven als 12,5 punts.

ANÀLISI TÈCNICA

"Amb la d'aquest dimarts són sis les sessions consecutives fluctuant dins de l'estret rang de preus comprès entre els 10.290 punts com a suport i els 10.400 punts com a resistència. En realitat, es pot dir que durant gran part de la sessió ens hem estat movent al so dels títols d'Inditex, que despertaven amb importants caigudes (properes al 3%) per finalment aconseguir tancar en verd", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Haurem d'estar molt atents als resultats que demà, abans de l'obertura del mercat, anunciarà el gegant tèxtil. Tècnicament seguim a l'espera de veure si finalment som capaços de deixar enrere la resistència dels 10.400 punts. De saltar amb claredat per sobre, es pot dir que tindríem el camí obert fins, com a mínim, la part superior del canal baixista dels últims quatre mesos i mig, ara als 10.550 punts", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador