broker250
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

L'IBEX s'ha decantat pels números verds i ha pujat un 0,31%. El selectiu cotitza per sobre dels 9.000 punts (9.031 punts) impulsat per la gran majoria de títols. Els inversors han ignorat aquest dimecres la inestabilitat política a Espanya i es mantenen a l'espera de la Reserva Federal (Fed) amb cautela i cert nerviosisme.

El mercat espera aquest dimecres una retallada d'un quart de punt en els tipus per part de la Fed. S'haurà de veure si això es confirma, perquè el que ha passat amb el petroli pot suposar un canvi en el guió. També caldrà veure com reacciona el mercat al que passi finalment.

Al nostre país, inevitablement els inversors també estan pendents de la incertesa política que, encara que no sol impactar en la borsa, mai és bona, especialment per la situació econòmica d'Espanya i per com el que està succeint afecta a aquesta.

Amb tot, Enagás (+3,74%) i Merlin Properties (+3,11%) han estat els títols que més han pujat a l'IBEX, mentre que CIE Automotive (-1,82%) i Sabadell (-1,16%) han estat els més castigats. Al Mercat Continu han destacat les fortes alces en Prosegur (9,91%) després del seu acord amb Telefónica, que comprarà el 50% del seu negoci d'alarmes a Espanya.

La resta de les principals borses europees han tancat també amb moderades pujades, excepte el parquet de Londres, que ha caigut lleument. A més, el mercat segueix pendent del petroli, amb el barril Brent cedint un 0,36% al tancament del mercat espanyol, fins als 64,31 dòlars. Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro es canvia per 1,1065 dòlars.

En altres notícies, avui s'ha parlat que la designació del pròxim governador del Banc d'Anglaterra es retardarà fins després de les pròximes eleccions, segons informa Financial Times. Així, es podria demanar a l'actual governador, Mark Carney, que estengui el seu mandat. Cal recordar que el Banc d'Anglaterra es reuneix aquest dijous.

ANÀLISI TÈCNICA

"Una altra jornada de transició en el nostre IBEX, a l'espera de com reaccioni Wall Street aquesta tarda un cop el mercat conegui la decisió de la Fed en matèria de tipus. I poc més podem dir del nostre índex que no hàgim comentat durant els últims dies", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"La correcció dels últims dies, molt tèbia, em sembla petita si ho comparem amb les pujades des dels mínims d'agost. Les zones de control més importants en aquest moment, pel que fa al molt curt termini, tenim els aprox. 8.800 punts (buit alcista de principis de setembre) i com a resistències els màxims de la setmana passada (9.150) i, sobretot, els 9.410 punts", afegeix.

"I si mirem els nostres veïns europeus, podríem dir que amb prou feines han corregit les últimes pujades, cosa que unit a les importants resistències que presenten a la volta de la cantonada (els màxims de juliol) ens fa seguir sent cauts a curt termini. Almenys, sabem per experiències que els excessos, més tard o més d'hora, s'ajusten", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador