• Aunque es pronto para decir que el mercado ha olvidado la salida de Reino Unido de la UE
  • Los bancos americanos elevan sus dividendos tras aprobar los tests de la Fed
  • Aunque las filiales americanas de Santander y Deutsche Bank suspendieron las pruebas
  • El precio del petróleo West Texas cae un 2% y pierde los 49 dólares
WallStreet-1

Guanys molt moderats a Wall Street, després del fort ral·li que han registrat els índexs novaiorquesos els dos últims dies. La borsa de Nova York ha recuperat gairebé tot el que havia perdut després del Brexit, encara que encara és aviat per dir que els mercats han oblidat la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En qualsevol cas, sembla que l'última jornada del mes de juny serà tranquil·la, a l'espera d'un mes de juliol en el qual pot passar qualsevol cosa, vist el que s'ha vist.

  • 39.897,03
  • -

"És difícil determinar el motiu d'aquest bon comportament de la renda variable les últimes dues sessions. Una explicació podrien ser els elevats nivells de sobrevenda que van aconseguir molts índexs i valors després del càstig postbrexit. També la cobertura de posicions curtes podria ser al darrere d'aquests forts repunts, sense oblidar que aquest dijous acaba el 2T2016, la qual cosa sempre produeix forts moviments de ‘reposicionament’ i ‘rebalanceig’ en els grans fons de pensions i d'inversió", expliquen des de Link Securities.


"Finalment, alguns analistes del mercat citen el convenciment de molts inversors sobre l’acord que es pot aconseguir perquè l'impacte del Brexit sigui limitat o, fins i tot, que arribarem al punt que el Regne Unit es desconnecti totalment de la UE. Sí sembla, però, que el Govern britànic trigarà mesos a invocar l'article 50 del tractat de la Unió, la qual cosa, a mitjà termini, i depenent del que es vagi sabent de les negociacions entre ambdues parts (malgrat que els socis del Regne Unit a la UE han declarat que aquestes no s'iniciaran fins a l'aplicació de l'esmentat article), pot generar gran incertesa. A curt termini, l'impacte econòmic del Brexit serà limitat", afegeixen aquests experts.


ECONOMIA: DADES D'ATUR SETMANAL, EN LÍNIA AMB LES PREVISIONS


En l¡àmbit econòmic als EUA, les dades d'atur setmanal s'han situat en línia amb l'esperat. Les peticions inicials d’atur han pujat fins a 268.000, gairebé en línia amb la pujada prevista fins a 267.000. I les peticions contínues han baixat fins a 2,12 milions, lleugerament per sota dels 2,15 milions esperats.


A més, el PMI de Chicago, índex que recull l'evolució de l'activitat manufacturera, ha superat clarament les previsions del consens en el mes de juny, en pujar de 49,3 a 56,8, molt per sobre del 50,7 esperat pel consens de mercat. Segons els experts de Capital Bolsa, es tracta d'una dada positiva per al dòlar i el mercat d'accions, encara que la seva incidència ha estat mínima a Wall Street.


EMPRESES: ELS BANCS DELS EUA ELEVEN ELS SEUS DIVIDENDS DESPRÉS D'APROVAR ELS TESTS DE LA FED


Els grans protagonistes de la jornada són els bancs americans, que aquest dimecres, després del tancament de mercat, van elevar els dividends després d'aprovar els tests d'estrès de la Reserva Federal d'EUA (les úniques suspensions van ser les de les filials americanes de Banco Santander i Deutsche Bank).


Morgan Stanley va augmentar el seu dividend fins a 20 centaus per acció des de 15 i va anunciar un programa de recompra d'accions de 3.500 milions de dòlars. Huntington Bancshares també va augmentar el dividend fins a 8 centaus des de 7 centaus. Per la seva banda, Bank of America va augmentar el seu dividend un 50%, fins a 0,075 dòlars, i va autoritzar un programa de recompra d'accions de 5.000 milions de dòlars. PNC Financial Services, per la seva banda, va elevar el dividend fins a 55 des de 51 centaus i va confirmar un programa de recompra de títols de 2.000 milions de dòlars. Finalment, JP Morgan Chase va anunciar que recomprarà 10.600 milions de dòlars en accions pròpies. I Citigroup va elevar el seu dividend fins a 16 centaus per acció i ha anunciat recompres d'accions per 8.600 milions de dòlars.


D'altra banda, dues seus de Google a Madrid han estat registrades per Hisenda per presumpte frau i evasió fiscal. Hisenda sospita que la companyia no està declarant una part de l'activitat que realitza en territori espanyol.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 2%, fins a 48,85 dòlars.


Els bons del Tresor EUA a 10 anys pugen 5/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,504%.


L'euro cau 0,16%, fins a 1,1106 dòlars.

contador