ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Pujades a les borses xineses a l'arrencada setmanal durant una sessió asiàtica que ha deixat signe mixt i durant la qual la segona potència mundial ha estat protagonista per la publicació d'una cascada de dades macro que han confirmat que la recuperació econòmica al país va a ralentí.

Les dades sobre la despesa dels consumidors no van complir les expectatives i van confirmar que el ritme s'havia alentit en comparació amb la lectura del mes anterior. A més, "si observem les xifres de les vendes al detall, també van ser decebedores", comenta Naeem Aslam, director d'anàlisi d'Avatrade. Les dades de les vendes al detall interanuals es van situar a l'17,7%, davant la previsió del 25,%, mentre que la lectura anterior va ser del 34,2%.

La producció industrial de la Xina va augmentar un 9,8% interanual l'abril, segons les dades publicades dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país. Aquesta xifra va estar en línia amb les expectatives d'una enquesta de Reuters. En general, "el missatge que es desprèn de les xifres econòmiques xineses és que la recuperació econòmica encara no està totalment equilibrada, i necessitem veure una millora molt més gran en la despesa dels ingressos de les llars i en la inversió manufacturera", conclou l'expert.

Amb tot, els principals índexs xinesos han acabat en verd, amb pujades del 0,75% al ​​Shanghai composite, mentre que l'índex de Shenzhen ho ha fet un 1,74%. A Hong Kong, el Hang Seng ha acabat amb alces també de gairebé el 0,7%.

En altres llocs, l'índex Taiex de Taiwan ha caigut un 3%, mentre al Japó, el Nikkei 225 ha baixat un 1,27% en les operacions de la tarda, mentre que l'índex Topix ha perdut un 0,39%. El Kospi de Corea de Sud ha baixat un 0,79%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha guanyat un 0,31%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,11% a la baixa.

contador