interior-bolsa-madrid
Europa Press
10.622,50
  • 25,80
  • 0,24%

L'IBEX ha tancat aquesta setmana negra, durant la qual ha marcat nous mínims anuals, als 8.902 punts (-1,18%). En l'acumulat d'aquestes cinc sessions, el selectiu s'ha deixat un 3,8% (al mes d'octubre cedeix ja un 5,20%). Aquest divendres ha destacat la patacada de les elèctriques després d'un informe de JP en que alerta de les mesures del Govern.

Endesa ha caigut avui un 4%, mentre que Iberdrola ha cedit un 3,44% i Naturgy s'ha deixat un 1,96%. JP Morgan ha publicat un informe al qual apunta que les noves mesures del Govern de Pedro Sánchez posen en perill un 13% del benefici de les elèctriques. Al costat més positiu de l'IBEX, s'han situat Melià (+1,97%), Arcelor Mittal (+1,65%) i Grífols (+1,36%). La farmacèutica continua cotitzant positivament la millora de recomanació que va rebre aquest dijous per part de Berenberg.

Al Continu destaca la caiguda que ha registrat aquest divendres OHL (-13%). La constructora cotitza ja a nivells no vistos des de setembre de 1997.

A Wall Street, els protagonistes són JP Morgan, Wells Fargo i Citi. Els tres pugen amb certa força després de publicar els seus resultats del tercer trimestre. Les entitats inauguren una temporada de resultats clau que serà determinant perquè els índexs dediquen a recuperar-se... o no.

Aquest divendres ha acabat una setmana que ha estat molt complicada per a les borses. Una setmana durant la qual l'IBEX ha marcat nous mínims de l'any i Wall Street sembla haver fixat el principi de la fi de la seva llarguíssim període alcista. L'octubre és, per antonomàsia, el mes dels sòls. Els inversors segueixen esperant que aquests arribin, la qüestió està en saber quan serà això.

Mentrestant, continua havent-hi molts fronts oberts i la setmana que ve es presenta més que moguda. Dilluns, Itàlia presentarà la seva proposta de Pressupostos a la Comissió Europeu (CE) i tot indica que aquesta els rebutjarà (la seva decisió es coneixerà a finals de mes). A més, el mateix dilluns les borses estaran molt atentes als resultats de les eleccions a Baviera d'aquest cap de setmana, que podrien suposar que Angela Merkel hagi d'enfrontar a una nova crisi política.

Igualment, la setmana que ve hi ha un Consell Europeu que serà clau per al Brexit. Els Vint-i-set volen que l'acord estigui a l'abast de la mà el proper dia 17, que és quan comença la trobada de dos dies, ha dit Michel Barnier, negociador cap del Brexit de la UE.

Així mateix, la pròxim setmana comença 'extraoficialment' la temporada de resultats a Espanya, amb els comptes d'Enagás dimarts, i continuaran coneixent xifres a banda i banda de l'Atlàntic. A l'àmbit empresarial, la cita més rellevant serà l'estrena borsària de Cepsa dijous.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons Josep Maria Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, l’IBEX tanca la setmana per sota dels 9.000 punts i amb l'esperança que els 8.800 punts puguin provocar, almenys a curt termini, un rebot. Per què els 8.800 punts? Perquè aquest nivell es correspon amb els mínims de 2012 i de 2016, i si unim aquests mínims tenim una potencial directriu que passaria per aquest nivell de preus.

De totes maneres, el rebot no hauria de trigar gaire a arribar, ja que fins i tot per continuar caient necessitem forts moviments contra tendència. I com resistències més immediata tenim el buit baixista d'aquest dijous, als 9.163 punts. Mentre aquest buit baixista segueixi intacte, no tindrem el més mínim senyal de fortalesa ni tan sols de curt termini. Confiem que els 8.800 funcionin, ja que altrament ja no hi ha res fins als 8.500 punts.

Noticias relacionadas

contador