mario-draghi-gobernador-bce
Thomas Lohnes / Getty Images

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha alertat aquest divendres que s'hauria de monitoritzar els canvis que s'estan produint als mercats immobiliaris i al sector financer no bancari, pels riscos que comporten.

En un discurs pronunciat a Bali (Indonèsia) durant la reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial, el banquer italià ha subratllat que l'economia de l’Eurozona "segueix expandint-se d'una manera àmplia", tot i que ha alertat que existeix "certa moderació" després del "fort creixement" de 2017.

Així, Draghi ha indicat que la política monetària del BCE "continua donant suport" a la demanda interna, cosa que, al seu torn, ha elevat les dades d'inflació. L'autoritat monetària ha recordat que l'acceleració dels preus es deu, sobretot, a l'apreciació de l'energia.

"La incertesa al voltant de les perspectives d'inflació està allunyant-se", ha afirmat Draghi. "Esperem que la inflació subjacent repunti de cara a finals d'any i després augmenti gradualment a mitjà termini, recolzat per les nostres mesures", ha afegit.

La projecció del BCE és que la taxa general d'inflació es moderi al final de 2018 a l'1,7%, des del 2,1% registrat el setembre, on s'estabilitzarà durant els propers dos anys.

"Per recollir tots els beneficis de les nostres mesures de política monetària, altres àrees han de contribuir decisivament a augmentar el potencial de creixement a llarg termini i reduir-ne les vulnerabilitats", ha postil·lat, en referència a la implementació de reformes estructurals, la reducció del deute i l'adherència estricta al Pacte d'Estabilitat i Creixement.

Noticias relacionadas

contador