wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street rebota aquest divendres després de dues sessions de fortes pèrdues, però ara puja menys que a l'arrencada de la jornada (Dow Jones: +0,5%; S&P: +0,8%; Nasdaq: +1,35%). Els resultats empresarials estan contribuint a aquestes alces, però els tres bancs que han anunciat avui resultats del tercer trimestre -JP Morgan, Citi i Wells Fargo- també pugen menys ara que al començament del dia.

JP Morgan ha comunicat aquest divendres que el seu benefici del tercer trimestre va augmentar un 24% enfront del mateix període de fa un any gràcies al pagament de menys impostos i a uns tipus d'interès més alts, cosa que li va permetre cobrar més pels préstecs a consumidors i empreses. Els comptes han batut les estimacions del consens. El banc ha començat la sessió pujant amb ganes però ara està en vermell.

Citi, per la seva banda, puja ara un 1,3% (ha arribat a revalorar-se més d'un 3%) després d'anunciar una millora del seu benefici durant el tercer trimestre del 12% enfront del mateix període de l'any passat. L'entitat ha dit que va retallar despeses i va pagar menys impostos enmig d'un creixement pla dels ingressos. Els guanys trimestrals van ascendir als 4.620 milions de dòlars. Els guanys per acció van ser d’1,73 dòlars. El consens preveia que aconseguís una xifra d’1,69 dòlars per acció.

Wells Fargo ha comunicat una millora del 32% en el benefici del tercer trimestre gràcies a la retallada de costos, fins als 6.000 milions de dòlars o 1,13 dòlars per acció. Els analistes esperaven uns guanys de prop d’1,17 dòlars. El banc puja ara un 0,5%.

Els resultats empresarials poden ser el catalitzador que els mercats necessiten per reaccionar a l'alça després d'una setmana molt complicada enmig de diferents factors de pressió. Als Estats Units, l'increment de la rendibilitat dels bons està fent que els inversors estiguin apostant per un altre tipus d'inversions més rendibles que la renda variable. A més, les declaracions de Donald Trump no ajuden que els índexs es mantinguin tranquils. El president dels Estats Units va titllar aquesta setmana la Fed de "boja" per la política de tipus que està duent a terme. Les seves paraules van ser criticades per diferents personalitats i van provocar la caiguda més gran en el dòlar en vuit mesos.

D'altra banda, la pujada en el preu del cru és un element igualment de pressió. El Brent cotitza avui als 80,80 dòlars, amb una pujada del 0,67%. El West Texas, per la seva banda, suma ara un 0,86% amunt, fins als 71,58 dòlars.

Noticias relacionadas

contador