la-banque-asiatique-de-developpement-rassurante-sur-le-yuan
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques han tancat mixtes a la primera jornada de la setmana després d'unes sessions marcades per la volatilitat. La creixent guerra comercial manté el temor dels inversors mentre miren de reüll el iuan en un dia en què el Banc Central de la Xina ha tornat a contenir la seva depreciació. Els mercats al Japó, l'Índia i Singapur han tancat per festiu.

Continua el temor que una guerra comercial perllongada entre la Xina i els EUA pugui dur les principals economies del món a una recessió. Així, l'índex Shangai Composite ha pujat un 0,78% i el Shenzhen, un 0,88%, mentre que el MSCI ha caigut un 0,17%. Les accions australianes han caigut un 0,1%, al contrari que el mercat sud-coreà, que ha recuperat les pèrdues inicials per augmentar un 0,12%.

La setmana passada, Wall Street va acabar a la baixa després que el president dels EUA, Donald Trump, digués que Washington continuava les converses comercials amb Beijing, però que no anaven a arribar a un acord per ara. "Les tensions comercials van continuar impulsant els moviments del mercat financer fins al final de la setmana, amb mercats molt sensibles als informes sobre la relació entre els EUA i la Xina", argumenten els analistes d'ANZ Research a CNBC.

A més, el Banc Central de la Xina ha fixat el punt mitjà del iuan en 7,0211 per dòlar, xifra que suposa la tercera sessió consecutiva en què l'organisme estableix una taxa de referència oficial més feble que el psicològicament important de 7 iuans per dòlar. Aquest nivell va ser més feble que el fixat el divendres però més fort que les expectatives del mercat. Fa una setmana, la Xina va permetre que el iuan trenqués el nivell clau de 7 per dòlar per primera vegada des de 2008, cosa que va portar a Washington a etiquetar Pequín com un manipulador de divises i provocar rumors al mercat.

També la setmana passada, el Fons Monetari Internacional (FMI) avisava dels riscos per al creixement econòmic de la Xina "s'inclinen a la baixa". Demanaven el país que fes reformes i reduís el pes de l'Estat en l'economia. "Es necessita un ampli conjunt de reformes per impulsar la productivitat i la convergència d'ingressos a més llarg termini".

D'altra banda, els disturbis a Hong Kong es mantenen per desena setmana.

Noticias relacionadas

contador